Úvod Aplikácie CoPilot Mobile Navigation: Šikovná Android navigácia

CoPilot Mobile Navigation: Šikovná Android navigácia

0

Android sa stáva s narastajúcou popularitou čoraz väčšou atrakciou pre vývojárov. Je to možné vidieť aj na narastajúcom počte kvalitných aplikácii, ktoré plnia obchod Google Play.

Medzi „dosť používané“ Android aplikácie patria nepochybne aj navigácie, najmä teraz cez letnú dovolenkovú sezónu. Jednou z tých kvalitnejších je CoPilot Mobile Navigation, ktorá nie je v naších končinách zatiaľ veľkou celebritou.

Čo nám vlastne navigácia CoPilot ponúka? Jednou z jej predností je veľké množstvo rôznych nastavení, ktoré slúžia pre špeciálne prispôsobenie aplikácie užívatelovi tak, aby mu zapasovala podľa jeho požiadaviek.

CoPilot ponúkne okrem navigácie vodičom automobilov, aj navigáciu pre pešu chôdzu. Nechýbajú ani rôzne špecialitky v podobe uloženia polohy zaparkovaného automobilu, vyhľadávanie a zobrazenie reštaurácii, hotelov, resp. čerpacích staníc, upozornenie na bezpečnostné kamery vo Vašej blízkosti, alebo možnosť stiahnúť dodatočné funkcie priamo v aplikácii.

Uživateľské prostredie, spracovanie a prvý dojem z aplikácie.

Po prvom spustení CoPilot ma zaujalo pekne grafické spracovanie prostredia aplikácie. Na úvodnej obrazovke odstane k ponuke „zobraziť mapu“ s Vašou aktuálnou polohou, alebo môžete „zadať nový cieľ“. V prípade, ak by bola dostupná aktualizácia mapy, upozornenie uvidíte tiež na úvodnej obrazovke. Po „zobrazení mapy“ máte k dispozícii malé a jednoduché menu, ktoré poskytne zmeniť 3D mapu na 2D mapu, vyhľadanie BZ, zobrazenie bodov Vašej trasy alebo celej trasy. Nájdeme v ňom aj možnosť „chôdza“ pre užívateľov, ktorí plánujú ísť na prechádzku v neznámom prostredí, resp. zaparkovali auto a ide k cieľu po svojích. K dispozícii majú aj kompas.

 

 

 

Zaujímavosti v aplikácii.

Ako už bolo spomenuté, aplikácia CoPilot ponúka okrem navigácie aj iné funkcie. Medzi ne patrí možnosť upozorniť, ak je vo Vašej blízkosti bezpečnostná kamera (kde pôjde pravdepodobne o stacionárny radar), alebo možnosť uložiť polohu Vašeho zaparkovaného auta, aby ste nestrácali čas jeho hľadaním na neznámom a veľkom parkovisku. Mojej pozornosti neušla ani položka v menu „fotografická navigácia“, pre ktorú potrebujete mať nejaké fotografie aj so súradnicami miesta, na ktoré chcete navigovať.

 

 

Čo všetko nájdeme v menu aplikácie?

Menu CoPilot navigácie obsahuje veľké množstvo položiek, ktoré umožnia používateľovi podrobné prispôsobiť aplikáciu a využiť zaujímave funkcie. Nájdeme v ňom možnosť zadať adresu, zobraziť moje miesta, body záujmu, kontakty, prehľadávať mapu, fotografickú navigáciu, súradnice, zobraziť moju trasu, vytvoriť/upraviť cestu, zobraziť obchádzku, aplikáciu ActiveTraffic pre upozornenie napr. pri veľkej premávke, alebo zápche, možnosť doinštalovať rôzne funkcie, položku mapy, či novinky a aktuality. Nechýba ani integrácia Wikipédie pre zobrazenie zaujímavých miest/informácii, a sociálnej siete Facebook (alebo Twitter), pomocou ktorého môžete priamo cez aplikáciu navigácie pridávať na váš Facebook profil miesto, ktoré ste momentálne navštívili. Informácie o počasí tiež potešia nejedného vodiča.

 

 

 

 

 

Hľadanie bodov záujmu: reštaurácii, hotelov alebo čerpacích staníc priamo v aplikácii.

V poriadnej navigačnej Android aplikácii nemôže chýbať ani funkcia vyhľadávania bodov záujmu. CoPilot Vám, po prejavení záujmu hľadať napr. reštauráciu, hotel, či čerpaciu staniu vo Vašom okolí, zobrazí všetko na mape prehľadným spôsobom vo forme malých ikoniek nad miestom na mape, kde sa daný BZ nachádza. Vyhľadávanie BZ je presné a rýchle (samozrejme podľa Vášho aktuálneho internetového pripojenia). Vďaka zobrazeniu aktívnej vzdialenosti viete, ako zhruba ďaleko je BZ od Vás. Vo vyhľadávaní nechýbali ani nové, či menej známe reštaurácie/bary v mojom okolí, čo ma dosť prekvapilo, pretože nežijem v žiadnom veľkomeste.

 

 

 

Záver

Android aplikácia CoPilt Mobile Navigation pre Európu za cenu necelých 34 euro ponúkne nadštandard. Navigácia je naozaj presná a spoľahlivá, po týždňovom každnodennom používaní na Slovensku som nadmieru spokojný. Dokáže navigovať offline, čiže aj bez internetového pripojenia, a ak by sa niekto rozhodol šetriť svoje internetové dáta, príde len o niektoré nepotrebné funkcie, ako napríklad zobrazenie premávky.

A čo vy? Akú aplikáciu pre navigovanie používate vo svojom Android zariadení?

CoPilot Mobile Navigation Video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vqmICm02FC4&feature=youtu.be[/youtube]

[app]com.alk.copilot.eumarket.premiumeupan[/app]

Za poskytnutie aplikácie ďakujeme spoločnosti ALK Technologies.

Zdroj + foto: Google Play Store