Úvod Neprehliadnite vlavo Apple už neprilieva benzín do ohňa, zatiaľ čo Samsungu sa podarilo presvedčiť...

Apple už neprilieva benzín do ohňa, zatiaľ čo Samsungu sa podarilo presvedčiť sudkyňu aby vylúčila niekoľko modelov zo zákazu predaja

0

Vyzerá to tak, že telenovela ala Apple vs. Samsung sa nám pomaly ale isto blíži ku koncu. Okolo tejto kauzy sa napísali milióny slov po celom internete a inak to nebude ani dnes. Apple k svojmu spisu nepridalo už žiaden dokument, no na strane Samsungu môžu aspoň čiastočne oslavovať. Sudkyňa Lucy Koh totiž uvolnila niekoľko modelov, ktoré sa znovu môžu začať predávať.

Čo je však celkom podivné je, že  modely, ktoré sudkyňa zbavila zákazu predaja sa na iPhone podobajú najviac. S ich jedným vycentrovaným tlačítkom pod displejom sú Galaxy Ace ako aj medzinárodná verzia Galaxy S a Galaxy S2 naozaj veľmi podobné. To však nemení nič na tom, že na zozstávajúcich 17 zariadení stále platí zákaz predaja.

Apple od Samsungu požaduje približne $2.5 miliardy, tvrdiac, že táto suma sa rovná približne dvom miliónom iPadom a iPhonom, ktoré kvôli modelom od Samsungu, ktoré sa podobali na ich zariadenia neboli schopní predať. Samsung sa samozrejme proti tomuto stavia veľmi razantne, keď si zavolali k súdu niekoľko svedkov, ktorí by im mali pomôcť presvedčiť súd o tom, že neporušili ani jeden patent Apple a že patenty, ktoré boli udelené Apple, im nemali byť udelené vôbec. Veci ako „rubber band effect„, čo je v jednoduchosti efekt, ktorý sa zobrazí, keď sa dostanete na koniec mobilnej stránky. Okrem toho v tých nezmyselných patentoch nájdeme skrolovanie jedným prstom ako aj „pinch-to-zoom„. Tieto veci neboli vynájdené Apple, jedine tak výborne zmarketované, no to už je iný príbeh.

Dúfame teda, že sa sudkyňa nadýchne čerstvého vzduchu spravodlivosti a že už konečne ukončí tento skutočne nikdy nekončiaci príbeh.

Zdroj: Phandroid