Úvod Aplikácie Aplikácia WhatsApp messenger dosiahla nový rekord!

Aplikácia WhatsApp messenger dosiahla nový rekord!

8

Drvivá väčšina Android používateľov určite pozná sms zabijaka, aplikáciu WhatsApp. Aplikácia nám umožňuje odosielať textové správy s obrovským množstvom grafických smajlov a emblémov, zvuky, fotky a videá prostredníctvom mobilného alebo wifi pripojenia na internet v smartfóne. Tým pádom vlastne zaniká potreba používať sms správy, ktoré sú spoplatnené.

Spoločnosť v októbri roka 2011 oznámila, že cez túto aplikáciu sa denne odošle a príjme cez 1 miliardu textových správ, čo bolo vtedy úctyhodné číslo. Odvtedy ubehla nejaká doba a WhatsApp dosiahol nový rekord. Na Twitteri spoločnosť oznámila dosiahnutie hranice 10 miliárd každodenne odoslaných a prijatých správ!

WhatsApp v nedávnej minulosti čelil kritike kvôli bezpečnosti, pretože odosielané správy boli vo forme obyčajného textu a uchovávali sa na serveroch spoločnosti a to isté sa týka aj telefónnych čísel kontaktov. Dnes sú však správy už šifrované a aj napriek rizikám sa neobjavil prípad zneužitia týchto údajov. Vo všeobecnosti by sa ale citlivé údaje ako čísla bankových kariet alebo iné „tajnosti“ nemali stávať súčasťou takýchto správ a túto aplikáciu alebo jej podobné používať len na bežnú neviazanú komunikáciu.

Kto aplikáciu náhodou nepoužíva, určite by si ju mal nainštalovať a nebude ľutovať.

[app]com.whatsapp[/app]

zdroj: androidnext.de