Úvod Neprehliadnite vlavo Žiadosť Samsungu o urýchlené konanie bola prijatá, Apple ich označil za pirátov,...

Žiadosť Samsungu o urýchlené konanie bola prijatá, Apple ich označil za pirátov, zlodejov a falšovateľov

0

Po tom ako sa do Play Store vrátil Galaxy Nexus máme pre vás viac dobrých správ v nikdy nekončiacom spore Samsung vs. Apple. Žiadosť kórejského výrobcu ohľadom urýchlenia konania voči problémom s Galaxy Nexus bola prijatá. To znamená, že musia predložiť dokumentáciu o odvolaní do 16. Augusta po ktorom bude mať Apple 14 dní na odpoveď. Posledné komentáre sa uskutočnia 6. Augusta.

To však nieje všetko. Používanie právnych sporov je u Apple na dennom poriadku, no toto zanecháva trpkú chuť na jazyku u veľa ľudí, vrátane tých, ktorí používajú produkty Apple. Po tom ako rozposlali listy obchodníkom, ktorí predávali zakázané produkty, ktorý ich informoval o tom aby ich stiahli z predaja sa spoločnosť začala brániť spôsobom, ktorý zanechal na jazyku ešte trpkejšiu príchuť. Keď sa Samsung sťažoval na listy, ktoré spoločnosť rozposlala, Apple vydalo toto vylásenie:

„List [spoločnosti] neukazuje nič, čo by sa nedalo očakávať od porušenia patentového zákona, ktorého sa Samsung dopustil – t.z. porušujúce produkty musia byť stiahnuté z predaja. Snaha zastaviť predaj ukradnutých, vypirátených, falšovaných a inak porušujúcich produktov nieje nelegálna.“

Zatiaľ čo si myslím, že je férové upozorniť obchodníkov na to aby nepredávali produkty, ktoré boli označené za nelegálne pomocou súdu je výber slov, ktoré Apple použil jednoducho šokujúci. Snaha odstrániť konkurenčné produkty z trhu pomocou softwarových patentov, ktoré nikdy nemali byť schválené je jedna vec. Označovať svojich konkurentov za pirátov, zlodejov a falšovateľov je zas niečo iné.

Arogancia, ktorá v posledných dňoch z Apple priam srší je neskutočná. Vôbec nebolo potrebné spomenúť slová ako „ukradnuté, vypirátené alebo sfalšované“ aby vysvetlili ich pointu, no práve toto nás privádza k myšlienke, že celá táto trápna fraška zo strany Apple je jedna nechutná stratégia, ktorá má presvedčiť ľudí, ktorí sa nepohybujú v technologických kruhoch, že Samsung nieje nič iné ako zlodej a falšovateľ.

Apple, aj napriek svojej veľkej trpezlivosti si myslím, že ste klesli na úplne inú úroveň, za čo si môžete len vy sami.

Zdroj: Electronista, Phandroid