Úvod Neprehliadnite vlavo CyanogenMod 10 sa ukázal na videu, spustený bol na LG Optimus 4X...

CyanogenMod 10 sa ukázal na videu, spustený bol na LG Optimus 4X HD, „hardwarová integrácia postupuje podľa plánu“

1

Android 4.1 Jelly Bean má sotva pár týždňov, no vývojári nezaháľajú a už začíname vidieť prvé výsledky. Kiež by to platilo aj o výrobcoch, ktorí zatiaľ nepredstavili plány so svojimi zariadeniami.

 

 

Keď spomenieme vývojársku komunitu, tak prvá vec, ktorá nás napadne je xda-developers a tím CyanogenMod. CM tím už pracuje na svojom novom CM10 (verzia CyanogenMod pre Android 4.1 Jelly Bean). Dobrá správa je tá, že rozdiel medzi Jelly Bean a Ice Cream Sandwich nieje až taký veľký, čo znamená, že na nový CM10 nebudeme musieť čakať ďalších 6 mesiacov. Zlá správa je tá, že rozdiel je dostatočne veľký na to aby vyžadoval manuálnu úpravu kódu, čo znamená, že tí, ktorí radi flashujú svoje zariadenia si budú musieť ešte chvíľu počkať.

Podľa promimentného vývojára z tímu CM, Ricarda Cerqueira – „Hardwarová integrácia postupuje podľa plánu“. Cerqueria ukázal takmer stabilnú verziu CyanogenMod 10 na vlajkovej lodi LG, Optimus 4X HD. Vývojár chcel ukázať, že vývoj CM10 nieje len o Nexus zariadeniach a že majitelia iných zariadení by sa taktiež mali tešiť na radosť z fazuliek.

[youtube]ZdcMZMRQdqo[/youtube]

Náhľad ukazuje celkom stabilnú verziu s fungujúcou kamerou, zvukom a schopnosťami uskutočniť hovory. Zatiaľ však nefunguje nová funkcia od Google, Google Now, no to je pravdepodobne niečo, čo bude vyriešené už v blízkej budúcnosti.

Celkovo je tento náhľad skvelá správa pre každého, kto si zamiloval CyanogenMod. Znamená to, že CM10 prišiel skôr, než sme čakali, čo je zmena oproti CM9, ktorý na seba nechal čakať niekoľko mesiacov.

Zdroj: AndroidAuthority, Google+