Úvod Aplikácie Google odkúpi Quickoffice, môžeme sa tešiť na vylepšenú zbierku Google Apps?

Google odkúpi Quickoffice, môžeme sa tešiť na vylepšenú zbierku Google Apps?

0

Ešte pred chvíľou sme informovali o tom ako Google získal Meebo, chatovaciu platformu vstavanú do internetového prehliadaču. Teraz ide o programátorov z QuickOffice, ktorí na svojom oficiálnom blogu oznámili, že sa to skutočne udeje. Vývojári z vyššie uvedeného štúdia sú prinajmenšom sebavedomí, keď o sebe tvrdia, že sú lídrami v populárnych súborových formátoch. Spolu s Googlom by ich spolupráca mohla byť vcelku zaujímavá.

Najzmysluplnejším využitím by bol asi Google Drive, ktorý pred pár mesiacmi nahradil Google Docs, no či sa tak stane zatiaľ zostáva vo hviezdach. Google taktiež odkázal zákazníkom QuickOffice, že ich naďalej bude podporovať, takže aj keď sa QuickOffice pridá k Google, ich samostatná aplikácia neprestane fungovať. To, či QuickOffice ostane v rovnakej cene a či sa aj naďalej objaví v niekoľkých zariadeniach ako predinštalovaná aplikácia už zostáva neznáme.

Toto však nieje prvýkrát keď vydavateľ určitej platformy zakúpil podobný produkt. RIM, tvorcovia BlackBerry si uchmatli DataViz, vývojárov známeho Documents To Go už v roku 2010. DataViz však pokračoval v programovaní pre iOS a Android aj po odkúpení.

Budeme sa tešiť na to, ako sa pohnú veci pri veľkých nákupoch Google. Čo si o tom myslíte vy? Spravil Google dobre, keď sa rozhodol zainvestovať do QuickOffice?

Zdroj: Blog Google