Úvod Aplikácie Google do Jelly Bean pridal funkciu „Liveness Check“, pomocou ktorej displej odomkneme...

Google do Jelly Bean pridal funkciu „Liveness Check“, pomocou ktorej displej odomkneme žmurknutím

4

Keď bol prvý krát oznámený Face Unlock, teda odomknutie displeja pomocou detekcie vašej tváre spolu s Ice Cream Sandwich, Android užívatelia hneď otestovali aký bezpečný tento software skutočne je. Rýchlo zistili, že je jednoduché takýto spôsob uzamknutia oklamať fotkou človeka, ktorý si zariadenie zamkol.

Aj keď situácia keď vám niekto ukradne vaše zariadenie a bude mať po ruke aj vašu fotku je celkom zriedkavá, stále sa môže stať. Už sa však nemusíte báť.

V Jelly Bean sa objavila nová možnosť nažívaná „Liveness check“ (kontrola živosti), ktorá vyžaduje aby ste žmurkli. Podľa posledných správ funguje bez problémov a tak zabráni ľudom zariadenia odomykať len pomocou fotky. Hneď ako rozpozná vašu tvár, čo trvá kratšie než kedykoľvek pred tým, objaví sa správa „Blink now“, teda „Žmurknite teraz“. Keď žmurknete, zariadenie sa odomkne.

Liveness check – Nastavenie kontroly žmurknutím

Ak máte prístup k zariadeniu s Jelly Bean, zájdite do Nastavení-Bezpečnosť a potom si zvoľte Face Unlock (Odomykanie pomocou tváre), nastavte to a keď budete v nastavení končiť, nezabudnite si zapnúť tento Liveness check. Nezabudnite nám dať vedieť, ako vám to funguje.

Zdroj: Droid-Life