Úvod Novinky Spoločnosť Samsung potvrdila Exynos 4 Quad v ďalšom Galaxy smartfóne

Spoločnosť Samsung potvrdila Exynos 4 Quad v ďalšom Galaxy smartfóne

0

Samsung Electronics predstavila 1.4 GHz Exynos 4 Quad (Exynos 4412, 4-jadrový A9) a potvrdila, že bude použitý v ďalšom Galaxy smartfóne, ktorý bude predstavený v máji.

Nekonečné klebety a špekulácie sa tak potvrdili, Samsung Galaxy S III bude pohánať 4-jadrový Exynos 4412, na ostatné oficiálne špecifikácie si budeme musieť ešte pár dní počkať.

„4-jadrový procesor ponúka fenomenálne multitasking schopnosti, ktoré prekonávajú akékoľvek jedno, či dvojjadrové procesory.“ uviedol Taehoon Kim zo Samsung marketingu. „Exynos 4 Quad zabezpečí pre užívateľov vysoký výkon a zároveň si udrží vysokú energetickú efektivitu.“

Veľmi zaujímavou informáciou je to, že nový Exynos 4 Quad je „pin-to-pin“ kompatibilný so zariadeniami používajúce staršieho 2-jadrového predchodcu. To znamená pre výrobcov veľkú výhodu, kedže môžu svojím smartfónom alebo tabletom prilepšiť výkon o ďalšie 2 jadrá bez akýchkoľvek veľkých dodatočných nákladov. Zaujímavý by bol tabletfón Samsung Galaxy Note 5.3 s týmto novým 4-jadrovým kúskom v jeho konštrukcií.

 

Nový Exynos 4 Quad bude používať rovnaký Mali-400 grafický procesor, ako Exynos 4 Dual. Jedinou zmenou by malo byť zvýšenie frekvencie z 266 MHz na 400 MHz. Na uniknutých fotografiách benchmarku môžete vidieť, že Exynos 4 Quad pravdepodobne ponúkne najrýchlejší grafický výkon na trhu.

Zdroj: androidandme.comphandroid.com