Úvod Novinky Huawei Ascend P1 za začína predávať v Číne, ostatné krajiny prídu na...

Huawei Ascend P1 za začína predávať v Číne, ostatné krajiny prídu na rad čoskoro

1

Jedna z prekvapujúcich noviniek, Android smartfón Huawei Ascend P1, sa začala predávať pred pár hodinami v Číne. Oficiálna cena je 2,999 CNY, čiže približne 475 amerických dolárov. Niektoré trhy majú byť na rade koncom tohto mesiaca.

Hong Kong, Taiwan a Australia sa tak môžu na nový produkt od spoločnosti Huawei tešiť najbližších pár dní, Európa asi až v júni. Ak by sa však zmenila len mena na európskom trhu, jej hodnota by pravdepodobne predstavovala tiež niečo okolo 475 euro, čo je na taký hardvér celkom dosť. Uvidíme, za koľko bude teda dostupný u našich predajcov.

Huawei Ascend P1 pozostáva z Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich, dvoj-jadrového procesoru TI OMAP 4460 s frekvenciou 1.5 GHz a 4.3-palcového displeju AMOLED s rozlíšením 960×540 px. Ostatné špecifikácie nie sú tiež ničím výnimočné: 1GB RAM, 4GB vnútornej pamäte, 8MPx hlavnou a 1.3MPx prednou kamerou. Konštrukcia zariadenia sa môže pýšiť hrúbkou 7.69 mm (Motorola RAZR Droid 7.1 mm) a pekný dizajnom, ktorý určite priláka nejedného zákazníka.

 

 

Zdroj: www.androidauthority.com