Úvod Neprehliadnite vlavo Video: Android ohrozený novým touchscreenom od Microsoftu?

Video: Android ohrozený novým touchscreenom od Microsoftu?

5

Microsoft, autor operačného systému Windows Phone/Mobile, ktorý si nezískal veľkú obľubu má v rukáve eso. Popracoval totižto na novej dotykovej technológií.

 

 

Android je určite skvelý operačný systém, no nie je dokonalý a tak ako všetky má nejaké nedostatky. Jedným z nich je meškanie obrazovky pri dotyku. Pri prezeraní fotografií to až tak nepostrehnete ale napríklad v nejakej kresliacej aplikácií, pri presúvaní medzi obrazovkami alebo pri odomykaní obrazovky si môžeme všimnúť omeškanú reakciu touchscreenu. Konkurent Apple so svojím iOS je v tomto smere podstatne ďalej ale aj tak to nie je úplná dokonalosť. Pred nejakým časom nám spoločnosť Nvidia ukázala riešenie tohto problému v kombinácií s ich procesorom Tegra 3 a predstavila technológiu DirectTouch do ktorej vkladajú veľké nádeje práve pre odstránenie tohto nedostatku.

 

Nvidia DirectTouch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DehlRJZPsDY[/youtube]

 

Úsilie Nvidie je určite obdivuhodné, no to čo ukázal Microsoft zatiaľ nemá široko ďaleko konkurenciu, pretože ich technológia nezaznamenáva absolútne žiadne omeškanie. Spolieham sa na to, že vývojári Androidu na tomto probléme určite pracujú a čoskoro prídu s podobnou technológiou, no aj tak si myslím že novinka od Microsoftu ich podiel Windows Phone/Mobile na trhu rapídne nezvýši a Android sa nemá čoho obávať.

 

MS High Performance Touch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vOvQCPLkPt4[/youtube]

 

[phandroid.com]