Úvod Neprehliadnite vlavo Sudca zmietol zo stola zákaz o predaji Asusu Transformer Prime

Sudca zmietol zo stola zákaz o predaji Asusu Transformer Prime

1

Ďalší z početných súdnych sporov na poli technológii a patentov, ktorých sme svedkami dopadol dobre. Tento sa konkrétne týka tabletu od Asusu a nebol z iniciatívy Applu ako by mnohí čakali. Žaloba pochádza od hračkárskej spoločnosti Hasbro.

Tá totižto žalovala spoločnosť Asus kvôli názvu jej veľmi dobre predávaného zariadenia Asus Transformer Prime. Firma Hasbro sa cítila dotknutá vďaka podobnosti názvu s „autobotom“ nazývaným Optimus Prime známeho z filmového trháku Transformers. Súd v USA rozhodol, že nehrozí žiadny zákaz predaja tabletu a aj naďalej môže používať svoje pomenovanie z dôvodu, že ľudia by si len ťažko pomýlili tablet s robotom.

 

 

Spoločnosť Hasbro nebola veľmi potešená rozhodnutím a nechala sa počuť, že bude bojovať na ďalších súdoch s novými žalobami. Čo sa týka môjho skromného názoru, tablet sa zrejme tak dobre nepredáva a nie je vysoko obľúbený vďaka jeho názvu, ale kvôli kvalitám a kombinácii priaznivého hardware-u, Androidu, ceny a určite aj dizajnu. Tým pádom je žaloba tak trochu scestná.