Úvod Neprehliadnite vlavo Spoločnosť SONY útočí na konkurenciu: Nový smartfón Xperia sola s dotykom budúcnosti

Spoločnosť SONY útočí na konkurenciu: Nový smartfón Xperia sola s dotykom budúcnosti

1

Po predstavenej SONY Xperia P a Xperia U prichádza na rad ďalší prírastok do série, je ním smartfón Xperia sola. A v čom je špeciálny? Pozorne čítajte ďalej…

Technológie idú neustále dopredu a preto sa poprední výrobcovia mobilných zariadení snažia priniesť na trh smartfón takmer vždy s niečím výnimočným. Výnimkou nie je ani spoločnosť SONY, ktorá si tento krát pripravila naozaj chrumkavú špecialitku pre Android fanboys. Novú Xperia sola tvoria dve zaujímavé možnosti. Prvou je z časti bezdotyková navigácia pri surfovaní na internete a druhou je inteligentné značenie miest s určením príslušného profilu v smartfóne.

Technológia Floating Touch je jednoducho budúcnosť

Xperia sola obsahuje technológiu „Floating Touch“, vďaka tomuto dotyku budúcnosti môžete pohyb vášho prsta pár milimetrov nad displejom využiť ako kurzor, s ktorým si ľahko vyberiete/označíte odkaz na webovej stránke a jemným dotykom displeja výber potvrdíte. Nemalou výhodou je to, že tento nový spôsob dotyku umožní rýchlu a bezproblémovú navigáciou pri surfovaní na internete, pri ktorom nebude problém vybrať aj z linkov/odkazov s väčšou hustotou na malej ploche. Túto modernú technológiu ešte čaká veľká budúcnosť a určite poskytne nové možnosti pre vývojárov aplikácií.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vESGv2O5mhQ&feature=youtu.be[/youtube]

Rýchle prepínanie profilu s NFC SmartTags

K SONY Xperia sola sú pribalené aj dva NFC externé senzory v tvare malého žetónu, ktoré s technológiou NFC v smartfóne dokážu komunikovať. Načo to je dobré? Napríklad si na jeden senzor nadstavíte v smartfóne profil Auto a na druhý senzor profil Doma. Prvý žetón s profiom Auto si zavesíte niekde vo vašom automobile a keď pôjdete ráno do práce, tak len priložíte Xperiu Sola k danému žetónu. Tým sa vám automaticky v smartfóne spustí profil Auto a podľa nadstavenia sa aktivujú jednotlivé aplikácie alebo iné detaily podľa vašej prechádzajúcej konfigurácie. Napríklad sa spustí GPS navigácia, zapne sa GPS a Bluetooth. Takto isto by to fungovalo aj pri druhom žetóne, pri ktorom ste si nadstavili profil Doma. Prišli by ste z práce domov, senzor by ste predtým zavesili niekde pri vchodové dvere a len by ste pri vstupe do vášho domu priložili smartfón k senzoru. Automaticky by sa aktivovali vopred vami nakonfigurované nadstavenia, ako napríklad zapnutie WiFi alebo vyššia hlasitosť zvonenia.

Spoločnosť SONY tak preniesla NFC technológiu a jej využitie do ďalšieho levelu. Podobné novinky veľmi rád počujem a teším sa, že sa vďaka týmto pokrom stáva smartfón ešte viac inteligentnejším.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yLojs9PJi4I&feature=youtu.be[/youtube]

Technické špecifikácie

  • Android 2.3 (Čoskoro aktualizácia na Android 4.0 Ice Cream Sandwich)
  • 1 GHz dvoj-jadrový procesor
  • 3.7-palcový Reality Displej s Mobile BRAVIA Engine (rozlíšenie 854×480 px)
  • 8 GB vnútorná pamäť / microSD slot (max 32GB)
  • 5 MP kamera, natáčanie 720p HD videa
  • 1,320 mAh batéria
Novinke od SONY nechýba ani krásne spracovanie konštrukcie a je vidieť, že sa naozaj pohrali s detailami. Určite s novým produktom Xperia sola poteší nejedného fanúšika tejto známej rodinky smartfónov.

 

Zdroj: androidandme.com