Úvod Neprehliadnite vlavo Panasonic a budúcnosť digitálnych fotoaparátov

Panasonic a budúcnosť digitálnych fotoaparátov

0

Operačný systém Android nás obklopuje čoraz viac, hlavne v podobe smartfónov a tabletov. V budúcnosti, a veľmi blízkej, budú pracovať na tejto platforme aj digitálne fotoaparáty, čo mnohí vývojári a technologický nadšenci očakávali ako logický krok.

 

S myšlienkou implementovať Android do svojej kamery sa pohráva aj Samsung, a na veľtrhu CES sme mohli vidieť 16 megapixelový koncept spoločnosti Polaroid, ktorý sa vyznačoval 3-násobným optickým zoomom, 3,2 palcovým dotykovým displejom a Wi-Fi pripojením (verzia aj s 3G).

Panasonic je ďalší výrobca, ktorý to myslí s Android fotoaparátmi veľmi vážne. Barney Sykes, produktový manažér spoločnosti, na margo Androidu povedal pár slov.

„Je to jedna z možností budúcnosti, ale musíme mať na pamäti spotrebiteľa ako takého a záruku, akú mu ponúkame. Ak budeme používať platformu otvorenú pre tretie strany, potom začneme strácať kontrolu nad samotnou zárukou, pretože nikdy nemôžeme vedieť, čo všetko si tam koncový zákazník nainštaluje respektíve stiahne. „

Využitie Androidu vo fotoaparátoch by malo pochopiteľne množstvo nesporných výhod, ako okamžité zdieľanie fotografií napríklad na cloud alebo sociálne siete, poprípade do svojho tabletu kde by ste ich následne mohli upravovať. Jednou z ďalších výhod je Play Store a kvantum aplikácií zameraných na efekty, filtre, korekciu… ktoré by dali fotografovaniu nový rozmer. Barney Sykes pokračoval:

„Jedným z problémov je, že máme veľké množstvo rôznych optických snímačov a ich rozdielnych technológií. Keď si niečo stiahnete, tak to musí byť schopné pracovať s optikou daného modelu fotoaparátu. „

Samozrejme na takéto modely fotoaparátov si budeme musieť ešte chvíľku počkať aj keď Polaroid na veľtrhu CES uviedol, že plánuje jeho Android fotoaparát uviesť na trh tento rok. Každopádne sa máme načo tešiť.

[techradar.com]