Úvod MWC 2013 MWC: LG predstavila bezdrôtovú nabíjačku

MWC: LG predstavila bezdrôtovú nabíjačku

0

Každodenné nabíjanie smartfónov prináša isté obmedzenia v podobe hľadania a zapájania klasických nabíjačiek a práca so zariadením je počas nabíjania taktiež trochu obmedzená, pretože kábel zvykne zavadzať poprípade je vaša mobilita ohraničená dĺžkou kábla nabíjačky.

 

Spoločnosť LG priniesla riešenie. Na Mobile World Congress v Barcelone predstavila bezdrôtovú nabíjaciu stanicu WCD-800, ktorá bude pracovať ako v režime na výšku, tak v režime na šírku, takže môžete bez obmedzení prehliadať internet alebo hrať napríklad Angry Birds. Jednoducho smartfón položíte do tohto nabíjacieho stojana a začne prebiehať nabíjanie bez akejkoľvek potreby zapájať nejaký kábel alebo konektor do zariadenia.

V nabíjačke sú umiestnené elektrické cievky, ktoré sa postarajú o vytvorenie magnetického poľa a za pomoci elektromagnetickej indukcie sa dopĺňa kapacita batérie. LG ubezpečuje že rýchlosť nabíjania sa vyrovná bežným sieťovým nabíjačkám. WCD-800 bude pracovať so všetkými novými modelmi LG a zariadeniami, ktoré spĺňajú štandard Wireless Power Consortium. Spočiatku bude bezdrôtová nabíjačka k dispozícií len v Kórei no neskôr sa môžno dočkáme aj v Európe a cena je, žiaľ, zatiaľ neznáma.