Úvod Neprehliadnite vlavo Android 5.0 Jelly Bean už toto leto?

Android 5.0 Jelly Bean už toto leto?

0

Portál Digitimes naznačil, že nasledujúca verzia obľúbeného operačného systému Android, Android 5.0 pod označením „Jelly Beans“ sa na svetlo sveta môže dostať už toto leto.

Taktiež predpovedajú, že ďalší veľký update Androidu by v sebe mal obsahovať dualboot, kde by ste mali na výber medzi operačnými systémami. Najnovšia verzia by podľa autorov tejto predpovede mala byť uzamknutá pre tablety, podobne ako Honeycomb, no nikto nevie, či to tak skutočne bude.

Samozrejeme, že sú to všetko len dohady, či a vôbec sa na také niečo môžeme tešiť už tak priskoro. Portál Pocketnow vyzdvihol pár zásadných faktov a to dátumy vydania verzií Androidu.

  • Gingerbread – 6.12.2010
  • Honeycomb – 22.02.2011
  • Ice Cream Sandwich – 18.10.2011

Týmto chceli naznačiť, že vydanie Jelly Bean už v lete 2012 by bolo priskoré. Ďalším dôvodom prečo by to bolo príliš skoré sú samozrejme nemalé migrény výrobcov, ktorým trvá pridlo kým dokážu svoje zariadenia aktualizovať na najnovšiu verziu. Ako príklad si môžeme zobrať fakt, že takmer po troch mesiacoch od vydania Ice Cream Sandwich, túto verziu používa len 1% všetkých Android zariadení.

Po ohlásení, že Android 4.0 spojí smartphony a tablety na softwarovom poli Google tiež ohlásilo, že sa presunú k veľkej aktualizácii raz za rok, čo znamená, že po troch mesiacoch by sme neočakávali odhaľovanie pripravovanej verzie ani ich najbližším partnerom. Tieto predzvesti by boli oveľa reálnejšie, ak by sa jednalo o jeseň tohoto roku.

Viac zaujímavou časťou týchto dohád je nepotvrdený fakt, že Google plánuje integráciu dualbootu. Zdalo by sa teda, že Google už nezaujíma ich Chrome OS. Namiesto toho sa zaujímajú o trh so zariadeniami s relatívne nízkym výkonom pomocou premysleného a prerobeného Androidu, ktorý by ponúkol funkcie, na ktoré sme zvyknutí z našich desktopov.

Ako sme sa už presvedčili z rady Asus Transformer, používanie Androidu namiesto notebookov a následne aj desktopov nemusí byť až tak vzdialené.