Úvod Novinky Ice Cream Sandwich sa na ostatných Android zariadeniach objaví už o pár...

Ice Cream Sandwich sa na ostatných Android zariadeniach objaví už o pár týždňov

0

Ice Cream Sandwich sa začne vypúšťať na Android zariadenia už „za pár týždňov“ oznámil Hugo Barra z Google. Celosvetové spustenie Androidu 4.0 bude spustené ešte pred Vianocami na čele s novým Google Nexus S, čo znamená, že na ostatných zariadeniach sa objaví začiatkom nového roka.

 

Riaditeľ Google pre mobilné produkty odkázal Android kritikom, medzi ktorými nechýba ani CEO Microsoftu Steve Ballmer, ktorý pred nedávnom prehlásil, že Android OS je len pre počítačových vedcov, „Android, špeciálne táto nová verzia 4.0 je neskutočne intuitívna platforma – najlepšia, ktorú sme zatiaľ postavili.“

„Sú tam aj funkcie pre pokročilých užívateľov ale rozhodne nepotrebujete manuál alebo vedecký titul“, odpovedal Barra.

Na tvrdenia o tom, že nový Ice Cream Sandwich na nových Nexusoch nebežal podľa predstáv Barra prisľúbil, že nová verzia bude „hodvábne hladká“.

Niektoré zariadenia ako napríklad Nexus One boli Barrom označené ako nekompabilitné, kvôli zastarelému hardwaru. Toto teda zvyšuje dôležitosť otázky, že aké sú minimálne systémové požiadavky pre správny chod ICS.

Pre všetky ostatné novinky ohľadom Ice Cream Sandwich zostaňte Android Portalu verní, budeme ich doplňovať tak často, ako bude v naších silách.