Úvod Neprehliadnite vlavo Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Nový fotoaparát ponúka seriózne zmeny

Bližší pohľad na funkcie Ice Cream Sandwich: Nový fotoaparát ponúka seriózne zmeny

0

Jedna z vecí, z ktorých som pri Ice Cream Sandwich nadšený najviac je fotoaparát. Nový fotoaparát naozaj zvyšuje latku pri mobilných foťákoch, prinášajúc veľké vrece vylepšení a tak isto veľa nových funkcií, ktoré sme ešte nevideli.

Možno jeden z najpôsobivejších aspektov fotoaparátu v ICS je jeho „zero shutter lag“, inými slovami, žiadna pauza pri odfotení fotky. Áno, žiadna. Fotka sa odfotí bez akéhokoľvek meškania. Pri prezentácií sme mali možnosť vidieť ako to v skutočnosti funguje a môžem vám povedať, že je výborné.

Pred tým než však odfotíte fotku, tak vám aplikácia fotoaparátu začne pomáhať pri jej vytvorení. Ice Cream Sandwich fotoaparát vylepšil a pridal rozpoznávanie tvárí a „touch-to-focus“, čo vám umožní väčší rozmer pri kompozícii fotiek a ponúkne lepšiu kontrolu nad zaostrením.

Užívatelia taktiež môžu vytvárať panoramatické fotky rýchlo a ľahko, pomocou zabunovanej panoramatickej funkcie.

Po tom, ako stlačíte spúšť je pre vás pripravených ešte viac možností. Editovanie fotiek, na ktoré sa v ICS môžete tešiť sú prekvapivo sofistikované, prinášajúc všetko od smiešnych efektov cez tiene, zvýraznenia a stredné tóny. Fotky sa taktiež dajú zdieľať cez všetky možné sociálne siete vrátane Flickr, Twitter? Gmail, Google+, Správy a Picasa, čo znamená, že svoj umelecký výtvor budete môcť ukázať svetu rýchlejšie ako kedykoľvek pred tým.

Okrem efektov pre fotoaparát sa taktiež môžeme tešiť na pár naozaj zaujímavých funkcií pre natáčanie videa. Takže teda poporiadku. ICS podporuje nahrávanie v 1080p (aspoň teda na Galaxy Nexus), čo znamená, že môžete natočiť naozaj kvalitné video. Zatiaľ čo ho nahrávate, tak sa môžete spoľahnúť na stále zaostrenie. Taktiež je možné video približovať a fotit pri ňom fotky. Čo je ešte viac pôsobivé je to, že Ice Cream Sandwich ponúka možnosť natočiť Time Lapse.

So všetkými týmito natáčajúcimi/fotiacimi funkciami a hromadou možností pre drobné úpravy prináša Ice Cream Sandwich niečo, čo sa znovu priblížilo štandardným fotoaparátom, či kamerám.