Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi chce do dvoch rokov oficiálne vstúpiť na americký trh. Príde konečne...

Xiaomi chce do dvoch rokov oficiálne vstúpiť na americký trh. Príde konečne aj do Európy?

0

Jedna z najzaujímavejších vlajkových lodí tohto roka, Xiaomi Mi 6, pochádza z Číny a oficiálne sa u nás, ani v USA nebude predávať. Spoločnosť to podľa nového šéfa pre globálny trh, Wanga Xianga, chce zmeniť.

Aktuálne je so zariadeniami Xiaomi problém hlavne pri dostupnosti (často sa musíte spoliehať na čínske eshopy) a zárukou, ktorá vzhľadom na neprítomnosť výrobcu na našom trhu nie je k dispozícii. To by sa s príchodom Xiaomi mohlo zmeniť.

„Nemáme určený presný dátum, no pravdepodobne do dvoch rokov, ak nie skôr. Je to ambiciózne, no na tieto trhy sa chceme dostať čo najrýchlejšie,“ odpovedá pán Wang na otázku či a kedy Xiaomi vstúpi na americký trh. Je teda otázne či spolu s USA príde aj dostupnosť v Európe alebo si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Čínsky gigant sa však nemá kam ponáhľať. Momentálne sa stará o 30 trhov, takže vstup na trh USA alebo priamo do Európy (hlavne západnej) ho až tak netlačí.

„Nechceme robiť unáhlené rozhodnutie. Napríklad povedzme, že ó, tu je Mi 6, skúsme to v USA, ak to nebude fungovať, tak odídeme. Nie, chceme byť dobre pripravení, aby sme na danom trhu naozaj zapôsobili,“ dodal.