Úvod Zariadenia Pozor, Samsung Galaxy S8 je odolný voči vode, nie voči akýmkoľvek tekutinám

Pozor, Samsung Galaxy S8 je odolný voči vode, nie voči akýmkoľvek tekutinám

16
© Samsung

Samsung Galaxy S8 vstúpil dnešným dňom do predaja aj na našom trhu, čo znamená, že si ho určite mnohí z vás zadovážia. Ak nie vy, niekto z vašich známych určite.

Dvojica vlajkových lodí Samsung Galaxy S8 prichádza s krytím IP 68. Nejde ani tak o výnimočnú vlastnosť, ako skôr o povinnú výbavu prémiového zariadenia.

Krytím IP 68 disponuje relatívne veľké množstvo smartfónov, ktoré nájdeme zaradené aj v nižších triedach, resp. cenových hladinách.

Pri novom smartfóne určite vyskúšate každú jednu vlastnosť alebo funkciu, ktorá má predpoklady spĺňať vaše používateľské požiadavky. Ak by ste chceli Galaxy S8 napríklad utopiť, dajte si pozor aby išlo o bežnú vodu.

Dané odporúčania sa samozrejme týkajú aj iných smartfónov a zariadení, ktoré sa pýšia najvyššou odolnosťou štandardu IP.

Samsung Galaxy S8
3,5 mm jack, USB C konektor a perforácia reproduktora na zariadení Galaxy S8. Bežná voda cez ne neprenikne, agresívnejšie tekutiny s ľahkosťou môžu

Samsung Galaxy S8 je odolný voči vode, nie voči akýmkoľvek tekutinám. Tekutiny môžu mať rôzne vlastnosti a chemické zloženie. Problém nebude robiť dážď, opláchnutie vodou napríklad v umývadle alebo pár selfie fotiek v bazéne.

Nie všetko mokré je voda a zdanlivo nepriepustná odolnosť môže povoliť. Vodou sa myslí hlavne tá najpoužívanejšia, ktorá vyteká z kohútikov v domácnostiach.

Destilovaná voda alebo príliš teplá, či rovno horúca voda môže Galaxy S8 a iné smartfóny odolné voči vode poškodiť. Destilovaná voda neobsahuje žiadne rozpustné minerály, čiže do útrob zariadenia prenikne ľahšie.

Horúca voda môže mať pre zmenu vplyv na vlastnosti lepidiel a tesnení, ktoré sú v tele smartfónu použité. Nemrznúca zmes, rôzne chemikálie, alkoholické nápoje alebo iné kvapaliny, ktoré majú od bežnej vody ďaleko, môžu zariadenie s celkom slušnou pravdepodobnosťou poškodiť.

Samsung Galaxy S8

Ak si však Galaxy S8 oblejete pivom, nevadí. Po takomto zásahu je na mieste smartfón opláchnuť pod tečúcou vodou, ktorá neželanú tekutinu odplaví.

Na slovenskej tlačovej konferencii, kde bolo duo Galaxy S8 predstavené, padla aj informácia o slanej, resp. morskej vode. Pri ceste na dovolenku smartfón určite nenecháte doma.

Letné zábery zhotovené priamo z mora sa nemusia vyplatiť. Slaná voda je agresívnejšia k materiálom a smartfón môže poškodiť. Po prípadnom namočení v mori predstavitelia spoločnosti Samsung odporučili promptné umytie pod bežnou tečúcou vodou.

Reklamácia

Samsung na tlačovej konferencii ubezpečoval, že ich metódy skúmania poškodenia, a to aj vodou, sú na vysokej úrovni. Pri prípadnom poškodení tekutinou dokážu odhaliť, kadiaľ tekutina do smartfónu vkĺzla, akou intenzitou a či sa na dané poškodenie vôbec vzťahuje reklamácia.

Utopený smartfón v pive s veľkou pravdepodobnosťou reklamáciou neprejde. Dvojica Galaxy S8 zariadení zrovna lacná nie je, čiže by to mohlo zabolieť. Minimálne peňaženku.

Recenzia Samsung Galaxy S8