Úvod Aplikácie TIP pre Samsung Galaxy S7 Edge. Vymeňte hardvérové tlačidlo za kapacitné

TIP pre Samsung Galaxy S7 Edge. Vymeňte hardvérové tlačidlo za kapacitné

10
Samsung Galaxy S7 edge

Na populárnom XDA fóre sa objavila zaujímavá aplikácia, ktorá môže výrazne uľahčiť používanie smartfónu Samsung Galaxy S7 edge. 

Vytvoril ju jeden z vývojárov, ktorí pôsobí v komunite XDA developerov.

Jeho aplikácia v podstate zmení snímač odtlačkov prstov v domovskom tlačidle pod displejom na kapacitný ovládač.

Pre návrat na domovskú obrazovku tak nebudete musieť tlačidlo fyzicky stláčať. Postačí jemný dotyk, ktorý snímač odtlačkov vyhodnotí ako akciu „domov“.

Dané vylepšenie skvele zapadne do funkcionality dvoch pridružených kapacitných tlačidiel, ktoré robia spoločnosť tomu hlavnému hardvérovému.

V obchode Google Play môžete nájsť podobné aplikácie, no podľa vývojára žiadna z nich neumožňuje rýchlu aktiváciu a deaktiváciu funkcie. Vypnutie je potrebné pri prípadnej autentifikácii odtlačkom.

Aplikácia pracuje iba s verziou OS Android 7.0 Nougat a vyššou. Nastavenie pre aktiváciu je dostupné ako rýchla skratka priamo v notifikačnej zóne smartfónu. Zapnutie a vypnutie je tak možné vykonať iba jedným dotykom.

Galaxy S7 Edge

Aplikácia je nenáročná a pracuje na popredí systému. Preto sa v notifikačnej zóne bude nachádzať trvalé upozornenie o jej chode. Ak na upozornení podržíte prst, otvoria sa jeho možnosti, kde môžete trvalé zobrazenie zakázať.

Vývojár ešte odporúča udeliť aplikácii výnimku v režime pre úsporu energie. Systém by mohol aplikáciu zastaviť.

Inštalácia

Upozorňujeme, že inštalácia je určená iba skúsenejším používateľom. Aplikáciu nenájdete v obchode Google Play. Nainštalovať si ju budete musieť prostredníctvom .apk súboru, ktorý zverejnil priamo vývojár.

V nastaveniach smartfónu musíte povoliť inštaláciu obsahu z neznámych zdrojov. Vývojár uvádza, že aplikáciu používa už niekoľko dní bez akýchkoľvek problémov.

Užitočnú appku ocenili aj užívatelia XDA fóra, ktorí nešetrili pozitívnymi komentármi.

Inštalačný .apk súbor aplikácie Fingertouch nájdete priamo v >tomto odkaze< alebo na stánke XDA fóra >na tejto adrese<. Ak sa radíte medzi vývojárov, zdrojový kód aplikácie nájdete na stránke sourceforge.net.

Autor vystupujúci pod nickom Ranwej sa určite poteší každej spätnej väzbe, na základe ktorej môže appku ešte viac vylepšiť alebo obohatiť o nové možnosti.