Úvod Výrobcovia Samsung AKTUALIZOVANÉ: S Galaxy S8 a S8+ fungujú všetky bezdrôtové nabíjačky predstavené od...

AKTUALIZOVANÉ: S Galaxy S8 a S8+ fungujú všetky bezdrôtové nabíjačky predstavené od roku 2015

2

Samsung už musel reagovať na prvé problémy, ktoré postihli ich nové vlajkové lode, Galaxy S8 a S8+. Displej niektorých zariadení je totiž načervenaný, čo sa má výrobca pokúsiť opraviť softvérovou aktualizáciou.

Teraz však juhokórejský gigant čelí ďalšiemu problému. Niektorí majitelia Galaxy S8 tvrdia, že majú problém s bezdrôtovými nabíjačkami, ktoré doteraz používali pre nabíjanie Galaxy S7 a S7 edge. Nabíjanie nemá fungovať pri využití nabíjačky priamo od Samsungu, s inými nabíjačkami však funguje, aj keď len pomalším štandardom.

Toto sme overili aj my v AndroidPortal.sk, keď sa Galaxy S8+ bez akýchkoľvek problémov nabíjal cez bezdrôtovú nabíjačku od Ikea. Zároveň je nutné dodať, že bezdrôtové nabíjanie funguje bez akýchkoľvek problémov s bezdrôtovými nabíjačkami priamo určenými pre Galaxy S8 a S8+. Vôbec prvá bezdrôtová nabíjačka, ktorú Samsung predstavil (EP-PN920) taktiež funguje bez väčších problémov.

Je však možné, že Samsung obmedzil rýchlonabíjanie cez niektoré nabíjačky ako krok určený na ochranu batérie. Koniec koncov, posledné čo by momentálne potreboval je problém s batériami. Pre lepšie pochopenie toho, v čom je problém si pozrite video vyššie.

Aktualizácia 27.4.2017 o vyjadrenie Samsungu: „Na základe nášho prvotného vyšetrovania išlo o individuálny prípad, pri ktorom bola použitá neoriginálna bezdrôtová nabíjačka. Galaxy S8 a S8+ sú kompatibilné so všetkými bezdrôtovými nabíjačkami, ktoré boli na trh uvedené od roku 2015 a ktoré boli vyrobené alebo schválené spoločnosťou Samsung. Aby sme zabezpečili, že bezdrôtová nabíjačka bude správne fungovať, dôrazne spotrebiteľom odporúčame používať s našimi výrobkami iba nabíjačky schválené spoločnosťou Samsung.“