Úvod Konkurencia Apple Je to oficiálne: Apple a Samsung podpisujú zmluvu na 9 miliárd dolárov

Je to oficiálne: Apple a Samsung podpisujú zmluvu na 9 miliárd dolárov

0
Koncept chystaného iPhone X

Niekoľko doterajších informácií naznačovalo, že Apple a Samsung pripravujú zmluvu na dodávanie OLED displejov po dobu dvoch rokov. Jej cena? 9 miliárd dolárov.

Niekoľko juhokórejských publikácií, ako napríklad ET News a DigiTimes zistili, že Samsung bude musieť za spomínaných 9 miliárd dolárov vyrobiť približne 70 až 92 miliónov panelov, a to len v roku 2017.

Ako už možno viete, spoločnosť z amerického Cupertina si za dodávateľa OLED panelov pre chystaný iPhone vybrala práve Samsung.

Ak sú čísla, ktoré s nami dnes zdieľali juhokórejské médiá správne, znamenalo by to, že približne 40 % všetkých iPhonov vyrobených tento rok ponesie OLED displej. Apple si ročne dá vyrobiť približne 200 miliónov zariadení. Ako už možno čakáte, Apple by mal s novým, revolučným iPhonom prekonať všetky doterajšie predajné rekordy. Niektorí analytici dokonca očakávajú, že cupertinskej spoločnosti sa podarí predať až 100 miliónov nových modelov. Ak si myslíte, že za rok, tak nie. Stať by sa tak malo medzi septembrom a koncom decembra.