Bezdrôtové nabíjanie by malo byť rozšírenejšie. Veď len stačí položiť telefón na špeciálnu podložku a nechať ho vymieňať si šťavnaté elektróny. Paráda, nie?

Mnohí výrobcovia sa tejto technológie akosi boja. Fešák od Bluboo s označením R1 je nielen odolný ale aj inteligentný. V jeho tele sa totiž schováva všetko potrebné pre ponúknutie bezdrôtového nabíjania. Stačilo teda zbytočných káblov, ktoré sa aj tak len zamotávajú.

Bluboo R1 ponúka technológiu založenú na štandarde Qi, teda rovnakú, akú pre svoje Galaxie využíva aj Samsung. Ako dlho sa nabíja taká 7 150 mAh batéria bezdrôtovo, pýtate sa? Približne 5 hodín. Dobre, dobre, znie to ako dlhý čas, no treba zobrať v úvahu fakt, že ide o 2 až 3-krát väčší kúsok než v prípade „štandardných“ smartfónov.

Zariadenie to dokáže vďaka, povedzme „prenosovej rýchlosti“ šťavy 5V až 9V/2A, čo je na bezdrôtové nabíjanie veľmi, veľmi slušné. Ak neviete presne, čo to znamená, netrápte sa, v stručnosti to znamená to, že do batérie prúdi toľko šťavy, ako je len možné.

Nezabudnite si pozrieť aj video z tohto počinu. Viac info nájdete na oficiálnom webe výrobcu: www.bluboo.hk.