Úvod LG LG G6 Smartfóny LG G6 a LG G5 zachytené spolu na jednej fotografii. Rozdiel...

Smartfóny LG G6 a LG G5 zachytené spolu na jednej fotografii. Rozdiel je značný

4

Už asi všetci vieme, že nový vlajkový LG G6 bude mať podstatne väčší displej, ako jeho predchádzajúca generácia. Nejde pritom o malé hodnoty. Uhlopriečku s dĺžkou 5,3 palca nahradí až 5,7-palcový rozmer.

Výrobca však väčší displej vykompenzoval výrazne zúženými rámikmi okolo displeja. Nejde ani tak o rámiky bočné ale o tie, nachádzajúce sa na užších stranách displeja.

Niektorí z vás sa už určite stretli s minuloročným modelom LG G5. Buď ho sami vlastníte, zadovážil si ho niekto z vašich priateľov alebo ste si tento model omakali v niektorej z predajní operátorov či elektrodomov. O jeho veľkosti tak môžete mať celkom dobrú predstavu.

LG G6 bude približne rovnako veľký ako LG G5. Aj napriek výrazne väčšiemu displeju. Nejaké rozdiely tu samozrejme sú, pôjde ale len o pár milimetrov. Ako dôkaz rozmerovej konzistentnosti dobre poslúži fotografia nižšie.

Tá síce zrovna kvalitná nie je, no zobrazuje bielu verziu smartfónu LG G6 položenú hneď vedľa modelu LG G5. Rozdiel medzi oboma zariadeniami je poriadny. Dizajn nového modelu je rozhodne príťažlivejší a väčšinu prednej plochy využíva displej. To sa o minuloročný LG G5 zrovna povedať nedalo.

LG G6Oficiálne predstavenie LG G6 – MWC 2017, 26. februára 2017 (najbližšia nedeľa).