Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chce tento rok predať 60 miliónov kusov Galaxy S8

Samsung chce tento rok predať 60 miliónov kusov Galaxy S8

6

Kórejský gigant Samsung sa pomaly ale isto chystá na predstavenie svojho nového TOP modelu, ktorým bude samozrejme Samsung Galaxy S8. Očakáva od neho poriadny trhový úspech. 

Samsung má v pláne tento rok predať 60 miliónov kusov tohto smartfónu. Samsung totižto požiadal svojich partnerov o dodávku dielov, ktorých počet má odrážať spomínaný predajný cieľ.

Ak by sa Samsungu skutočne podarilo tento rok predať 60 miliónov smartfónov Galaxy S8, išlo by o poriadny úspech tejto línie. Ak sa pozrieme do minulosti, takéto čísla dosiahli len staršie zariadenia.

V roku 2012 sa predalo 65 miliónov kusov modelu Galaxy S3. O rok neskôr, v roku 2013, zaznamenal model Galaxy S4 predaje na úrovni 70-tich miliónov kusov. Galaxy S5 a Galaxy S6 zaznamenali zhodné čísla, a to 45 miliónov predaných zariadení. Čo sa týka zatiaľ posledného výstrelu, pevné čísla ešte nie sú známe, no v roku 2016 sa malo predať 48 miliónov kusov zariadení Samsung Galaxy S7.

Samsung Galaxy S8

Dostupnosť

Samsung Galaxy S8 má byť dostupný na hlavných trhoch už v apríli, pričom s masovou výrobou má Samsung začať v marci. Niekedy v tomto období bude aj oficiálne predstavený. Predať 60 mil. kusov je veľmi náročný cieľ.

Dnes je konkurencia na inej úrovni ako bola napríklad v roku 2012 a 2013. Pre plnohodnotné pokrytie smart potrieb už ani high-end smartfón nepotrebujete. Súčasné smartfóny vyššej strednej triedy sú viac ako schopné a hlavne cenovo oveľa dostupnejšie ako vlajkové lode so 600 – 700 eurovou cenovkou.