Úvod Zariadenia Smartwatch Inteligentné hodinky Casio Pro Trek. Poriadna odolnosť a Android Wear 2.0 na...

Inteligentné hodinky Casio Pro Trek. Poriadna odolnosť a Android Wear 2.0 na palube

0
Casio Pro Trek

Spoločnosť Casio je v segmente tradičných hodiniek ako doma a udomácňuje sa aj v kategórii tých inteligentných. Dôkazom toho je napríklad nekompromisný model Pro Trek.

Smart hodinky Casio Pro Trek (WSD-F20) nie sú určené pre žiadnych kaviarenských povaľačov. Na ruku si ich dáte pri ceste do drsnej prírody, na turistiku alebo pri vykonávaní nejakého extrémnejšieho športu.

Casio Pro Trek sú vôbec prvými inteligentnými hodinkami, ktoré dostali do výbavy poslednú verziu operačného systému Android Wear 2.0. Hodinky sú poriadne robustné a znesú viac ako ostatné podobné hodinky. Výrobca ich navrhol tak, aby prešli armádnou certifikáciou odolnosti MIL-STD-810G.

Casio Pro Trek

Ich displej sa skladá z dvoch vrstiev. Prvá plne farebná ponúkne tradičné zobrazovacie schopnosti, no v teréne skôr oceníte druhú monochromatickú vrstvu. Tá je nenáročná na spotrebu energie, čiže sa vám hodinky nevybijú po pár hodinách.

V teréne sa nestratíte vďaka integrovanému GPS senzoru a mapám, ktoré si môžete do hodiniek stiahnuť a používať ich v offline režime. Pre presnú navigáciu tak nebudete potrebovať žiadny zdroj dát. Samozrejmosťou sú profesionálne aplikácie, ktoré využijete pri všetkých druhoch outdoorových aktivít.

Casio Pro Trek

Dôležitým miestam v teréne môžete pomocou hodiniek priradiť virtuálnu značku aj s poznámkou, pričom ju stačí nadiktovať. Systém rozpoznávania hlasu sa už postará o jej uloženie. Určite si budeme vedieť meniť aj vzhľad ciferníkov či používať iné, nemenej zaujímavé funkcie.

Výrobca však do detailov nezachádzal. Hodinky síce boli predstavené na podujatí CES 2017, no na trh prídu až v apríli. Až niekedy v tomto období sa dozvieme cenu a ostatné detaily.