Úvod Novinky Aktuálne OFICIÁLNE: Služba Amazon Prime Video je dostupná už aj na Slovensku! Takéto...

OFICIÁLNE: Služba Amazon Prime Video je dostupná už aj na Slovensku! Takéto sú ceny

2

Približne v polovici mesiaca november tohto roku sme vás informovali, že služba Amazon Prime Video zamieri do celého sveta, počnúc Slovenskom.

Rozšírenie dostupnosti je už aktuálne a túto službu budú môcť využívať záujemcovia v presne 242 krajinách. Amazon Prime Video patrí do kategórie VOD (video on demand) služieb podobne, ako napríklad Netflix.

Amazon sa zameriava na tvorbu vlastného autorského video obsahu. Táto spoločnosť je po ekonomickej stránke zabezpečená dobre, čo jej umožňuje do svojich titulov obsadzovať známych hercov.

O produkciu sa starajú podobne známi režiséri, scenáristi a iní tvorcovia, ktorí pracujú s najnovšími technológiami a trendmi charakterizujúcimi moderný filmový a seriálový priemysel. Služba Amanzon Prime Video sa dostala do širšieho povedomia hlavne vďaka trojici Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Tí sa preslávili motoristickou reláciou Top Gear vysielanou britskou televíziou BBC. Pod hlavičkou Amazonu teraz vystupujú v podobnej šou nazývanej The Grand Tour.

Amazon Prime Video
Sledovanie obsahu na počítači

Mimochodom, The Grand Tour je najviac ilegálne sťahovanou reláciou na svete. Prekonala dokonca aj seriál Game of Thrones, ktorý doteraz tento neslávny titul držal.

K TÉMEThe Grand Tour je najviac ilegálne sťahovaným seriálom vôbec

Amazon Prime Video a Slovensko

Čo sa týka našej malebnej krajiny, oficiálna stránka služby hovorí, že nás bude stáť 2,99 € mesačne. Táto cena platí pre prvých šesť mesiacov. Následne by mala byť spoplatnená sumou 5,99 €. Šesť mesiacov je ale relatívne dlhá doba a časom sa môže cenová politika zmierniť.

Službu si budete môcť vyskúšať na 7 dní zadarmo. Skúšobné obdobie je logicky podmienené registráciou alebo prihlásením sa do Amazon konta. Zadať musíte tiež údaje o vašej platobnej karte. Po skončení skúšobnej bezplatnej verzie platiť nemusíte. Teda pokiaľ vám služba nebude vyhovovať. V nastaveniach vášho účtu členstvo v službe zrušíte. Pozor, učiniť tak musíte pred skončením bezplatného 7 dňového obdobia.

Amazon Prime Video

Video obsah môžete sledovať tiež na mobilnom zariadení. V obchode Google Play sa nachádza rovnomenná aplikácia, ktorá vám to umožní. Nájdete ju v >tomto odkaze<. V aplikácii môžete pokračovať v sledovaní presne tam, kde ste skončili napríklad na počítači. Dobrou správou je, že si môžete obsah stiahnuť aj pre následné offline prezeranie. Službu budú natívne podporovať aj niektoré smart televízory.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video
Sledovanie obsahu v mobilnej aplikácii

Služba Amazon Prime Video nie je pre každého. Obsah je vysielaný vo väčšine prípadov v anglickom jazyku a s titulkami v najpoužívanejších jazykových mutáciách. Množstvo obsahu je pre globálny štart služby viac ako dostatočné a postupne bude samozrejme pribúdať. Ak si chcete službu vyskúšať, navštívte odkazy nižšie.

>>> Amazon Prime Video PC <<<

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amazon.avod.thirdpartyclient“]