Úvod Zaujímavosti Netflix dostane konkurenciu. Služba Amazon Prime Video mieri aj na Slovensko!

Netflix dostane konkurenciu. Služba Amazon Prime Video mieri aj na Slovensko!

0
Služba Amazon Prime Video možno nie je až taká známa ako Netflix a už vonkoncom nie v našich končinách. Určite by ste sa s ňou ale mali zoznámiť.

O tejto službe ste možno počuli v spojení s menami ako Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Niekdajších predstaviteľov extrémne populárnej motoristickej šou Top Gear uvidíme práve v programe služby Amazon Prime Video.

Nová program s názvom The Grand Tour štartuje už zajtra a opäť v nej uvidíme potoky benzínu a typický britský humor. Zaujímavé je však ohlásenie dostupnosti. Oficiálne oznámenie hovorí, že relácia The Grand Tour bude v decembri dostupná v 200 krajinách po celom svete.

Keďže bude tento obsah vysielaný výhradne vo video službe Amazonu, logicky musí prísť na rad expanzia. Pre porovnanie, služba Netflix je aktuálne dostupná vo viac ako 130-tich krajinách sveta, vrátane Slovenska. V našej krajine si ju môžeme vychutnávať od januára tohto roka.

amazon prime

Podobne ako Netflix, aj Amazon Prime Video sa zameriava na tvorbu vlastného autorského obsahu. Silné ekonomické možnosti Amazonu dovoľujú produkovať nadštandardnú kvalitu spojenú so známymi hercami, tvorcami, režisérmi a tak podobne. O moderných technológiách a príťažlivých lokalitách nehovoriac.

Netflix je však stále oveľa populárnejší a pri prípadnej expanzii určite zaváži cena predplatného. Dúfame, že sa čoskoro dozvieme viac detailov.