Úvod Zaujímavosti Čo je toto za smartfón? V AnTuTu ako prvý trhol hranicu 200...

Čo je toto za smartfón? V AnTuTu ako prvý trhol hranicu 200 000 bodov!

15
Používatelia smartfónov sa delia na dve skupiny. Jedna skupina na bodové hodnotenia testovacích štandardov nedá dopustiť a skupina druhá ich odmieta s tým, že nevypovedajú o reálnych kvalitách zariadení.

Chápať sa dajú obe strany. Z praxe vieme, že smartfóny aj s nižšími bodovým hodnotením často poskytli svojim majiteľom plnohodnotný zážitok z používania, no na druhú stranu, vysoké skóre väčšinou vypovedá a nadštandardnej high-end výbave.

V testovacom štandarde AnTuTu sa na moment objavilo doslova záhadné zariadenie. Nie je o ňom fakticky známe absolútne nič, teda okrem nameraných výkonnostných hodnôt. Pravdepodobne zatiaľ len koncept smartfónu si odniesol z benchmarku AnTuTu skóre 203 737 bodov, čím prekonal všetky súčasné smartfóny. Nejde pritom o tesný náskok ale citeľný rozostup.

Momentálne oficiálne najvýkonnejším známym smartfónom, ktorý sa v AnTuTu objavil, je iPhone 7 Plus. Výkonný čip Apple A10 sa podpísal pod skóre 172 644 bodov. Hneď za ním figuruje menší súrodenec iPhone 7 so skóre 170 124. Svoje má čo povedať tiež Android zastúpenie.

Ultimátny čínsky LeEco Le Pro 3 si odniesol 160 856 bodov a na chrbát mu dýcha nedávno predstavený Xiaomi Mi 5s. Ten dosiahol hodnotenie 153 777.

© PhoneArena
Jeden z posledných dizajnových konceptov Samsung Galaxy S8 © PhoneArena

Ak by sme mali hádať, aký smartfón dosiahol skóre, ktoré prekonalo magickú hranicu 200 tisíc bodov, na um nám prichádza Samsung Galaxy S8. Jeho oficiálne predstavenie by sa malo odohrať tesne pred podujatím MWC v Barcelone, ktoré sa koná od 27. februára 2016. Podstatný výkon môže plynúť z 10 nm čipsetu Exynos 8895, ktorý by má údajne tikať na maximálnej frekvencii 3,0 GHz. Grafický čip Mali-G71 bude dvojnásobne výkonnejší ako súčasná grafika Mali-T880.

© PhoneArena
Jeden z posledných dizajnových konceptov Samsung Galaxy S8 © PhoneArena

Kto alebo čo stojí za vysokým skóre ukáže až čas. Predstavenie nového Samsung smartfónu je ešte ďaleko a svoje esá v rukávoch má určite aj ostatná konkurencia.