Úvod Sociálne siete Go Insta – Nová funkcia foto sociálnej siete Instagram na obzore

Go Insta – Nová funkcia foto sociálnej siete Instagram na obzore

0

Sociálna sieť Instagram od svojho prapôvodu prešla mnohými zmenami. Jej vlastník, Facebook, ju neustále posúva vpred, a to hlavne novou funkcionalitou.

Začalo to zobrazovanými reklamami, novým logom alebo funkciou príbehov po vzore populárneho Snapchatu. Instagram si najnovšie osvojí ďalšiu trendovú záležitosť. Živé videá momentálne kraľujú hlavne na sociálnej sieti Facebook a dočkáme sa ich aj v Instagrame.

Funkcia živého prenosu videa sa v tejto populárnej foto sociálnej sieti objavila používateľom v Rusku, pravdepodobne v rámci testovacej prevádzky. Prenos videa v reálnom čase bude dominantou práve funkcie príbehov. Tie po vytvorení a odoslaní automaticky zmiznú za 24 hodín. Či sa bude expirácia týkať aj videí, je momentálne neznáme.

© T Journal
© T Journal
© T Journal
© T Journal

V užívateľskom prostredí pribudne veľké červené tlačidlo s označením Go Insta. Po jeho stlačení sa spustí videoprenos v reálnom čase. Instagram zatiaľ odmietol komentovať otázky, ktoré smerovali k oficiálnej celosvetovej dostupnosti. Pokiaľ je ale funkcia už dostupná ruským používateľom, uvedenie na trhy v USA a v Európe určite nebude dlho trvať.