Úvod Aplikácie DeskDock: Ovládajte svoj smartfón cez počítač pomocou myši a klávesnice

DeskDock: Ovládajte svoj smartfón cez počítač pomocou myši a klávesnice

0
Aplikácií, pomocou ktorých vieme ovládať počítač cez smartfón je hneď niekoľko. Najnovšie sa ale objavila jedna, ktorá skvele funguje v opačnom garde.

Pomocou nej môžete plnohodnotne ovládať svoj smartfón bez toho, aby ste prestali venovať pozornosť počítaču, jeho klávesnici a myši, resp. touchpadu. Takéto funkčné riešenie príde vhod hlavne v práci alebo v škole.

Konfigurácia nie je zrovna najjednoduchšia, no zaberie vám pár minút. V prvom rade potrebujete aplikáciu DeskDock, ktorú nainštalujete do svojho smartfónu, do počítača (Windows, Mac aj Linux) stiahnete program pre vytvorenie serveru a následne smartfón s počítačom prepojíte USB vodičom. V nastaveniach musíte následne povoliť funkciu ladenia cez USB. Server pre počítače stiahnete na –tejto adrese-.

Výhodou je, že pri smartfóne nepotrebujete root práva, stačí vám verzia Androidu 4.1 a vyššia. Pripojiť môžete aj viac Android zariadení k jednému počítaču. Po úspešnom zapojení sa vám na obrazovke počítača objaví okno, v ktorom uvidíte používateľské prostredie vášho smartfónu.

deskdock

Do tohto okna stačí prejsť kurzorom myši a smartfón môžete okamžite ovládať. Medzi oboma zariadeniami resp. obrazovkami, môžete zdieľať odkazy alebo kopírovať text, môžete si prispôsobiť klávesové skratky alebo priradiť k tlačidlám myši rôzne funkcie.

Aplikácia DeskDock je k dispozícii v bezplatnej verzii, ale aj za peniaze, presnejšie za 5,99 €. Pro verzia samozrejme obsahuje všetky funkcie a nebudú vám zavadzať reklamy. Najskôr ale vyskúšajte bezplatnú verziu, aby ste sa presvedčili, že všetko funguje ako má. Počítače s Windows problém mať nebudú. PC bežiace na Linuxe však môžu robiť problémy, nehovoriac o zložitejšej konfigurácii.

Aplikácia DeskDock je relatívne nová a autori ju plánujú do budúcnosti vylepšovať a pridávať nové funkcie. Appka je dokonca pripravená pre chod na verzii OS Android 7.0 Nougat. Nižšie si môžete pozrieť sprievodné video, ktoré vás s nástrojom DeskDock oboznámi a pod ním nájdete odkazy do obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.floriandraschbacher.deskdock.free“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.floriandraschbacher.deskdock.pro“]