Spoločnosť Lenovo len včera predstavila high-end smartfón Moto Z, ktorý prichádza s unikátnym modulárnym príslušenstvom. Už vieme, že má podobu zadných krytov, ktoré k zariadeniu pripojíme behom sekundy silnými magnetmi.

Smartfón netreba reštartovať a ani rozoberať, ako v prípade smartfónu LG G5. Spoločnosť Lenovo oficiálne predstavila celkovo štyri modulárne kryty, pričom sa chystá produkovať ďalšie. Ruku k dielu môžu priložiť aj vývojári tretích strán, pre ktorých je určená platforma Modul Developer Kit. Tá sa bude dať zakúpiť v priebehu leta tohto roka.

Existencia krytov je teda jasná a teraz sa bližšie pozrime na ich vlastnosti. Milovníkov hudby určite zaujme kryt, ktorý je vybavený reproduktormi JBL. Bluetooth reproduktory sú obľúbeným príslušenstvom hlave mladých ľudí. Zadný JBL kryt budete mať pripojený k smartfónu a stále je výraznejšie kompaktnejší, ako externé a prenosné Bluetooth reproduktory. JBL SoundBoost Speaker obsahuje vlastnú batériu, vďaka ktorej dokáže reprodukovať hudbu až desať hodín. Zvuk je podstatne hlasnejší a kvalitnejší, ako v prípade vstavaných reproduktorov Moto Z. Zároveň môžete tento modul použiť aj pri telefonovaní. Handsfree hovor bude prebiehať s hlasným a čistým zvukom.

JBL-speaker

Moto Insta-Share Projector. Zadný kryt s optikou mini projektora a vlastnou vstavanou batériou dokáže premietať obraz o veľkosti 70-tich palcov. Kryt je pre dokonalé nasmerovanie vybavený aj malým stojanom a prezentáciu. Video či fotografie môžete premietať na stenu jednu celú hodinu v rámci akumulátora v kryte.

Moto-Insta-Share-Projector

Najväčším problémom moderných smartfónov je výdrž na jedno nabitie. Modulárny kryt Power Pack predĺži výdrž smartfónu Moto Z na jedno nabitie až o 22 hodín. Kryt pritom výrazne nenarúša vzhľad a ergonómiu smartfónu. Určite ide o komfortnejšie použitie, ako vláčiť po vreckách power banky.

PowerPack

Ľudia si radi veci prispôsobujú k obrazu svojmu. Nielen jednorázovo, ale napríklad aj podľa nálady. Lenovo používateľom vyhovelo aj v tomto smere. Moto Styl Shell kryty ponúknu rôzne farby, materiály či iné prevedenia. K dispozícii bude kryt potiahnutý kožou, drevom alebo pastelovými farbami. Presne podľa gusta.

moto_styl_shell

Nápadov a možností, ako využiť modulárny systém je veľa. Všetko závisí od vývojárov a ich kreativity. Už teraz si vieme predstaviť modul pre fotoaparát s prídavnou optikou, modul s veľkou LED baterkou pre dobrodruhov, alebo napríklad s externým mikrofónom pre dokonalý zvukový záznam z prednášok či rozhovorov. Možno niekto príde aj s otvárakom na pivo či externým flash diskom.