Len pred pár dňami sa v technologických vodách začalo šepkať o novom Xperia smartfóne, ktorý by mal cenou a parametrami útočiť na entry-level segment zákazníkov. Sony najnovšie potvrdilo existenciu tohto zariadenia na svojom Facebooku.

Smartfón nesie označenie Xperia E5 a jeho dizajn korešponduje so súčasnou Xperia X líniou zariadení. O cene chystanej Xperie E5 zatiaľ nevieme nič, no vzhľadom na výbavu pod kapotou nebude určite vysoká. Pokiaľ sa Xperia E5 dostane aj k operátorom s obvyklými dotáciami k mesačným programom, môže ísť o vydarený predajný hit.

Xperia E5 podľa výpisu GFXbench totižto disponuje 4,6-palcovým displejom s dnes už tak trochu archaickým HD 720p rozlíšením a procesorom MediaTek MT6735 (štyri jadrá, takt 1,3 GHz). Operačná pamäť RAM1,5 GB a interné úložisko 16 GB. Na zadnej strane nájdeme 13 Mpx fotoaparát, na strane prednej 5 Mpx snímač. Poteší aj Android vo verzii Marshmallow.

xperia_E5

Kedy bude Xperia E5 oficiálne predstavená je zatiaľ neznáme, vzhľadom na oficiálne zverejnenie jej existencie spoločnosťou Sony Mobile to však určite nebude trvať dlho.

Pozn. red. Spoločnosť Sony Mobile medzičasom fotografiu zo svojho profilu na Facebook stiahlo.