galaxy s7 active
Samsung Galaxy S7 je bezpochyby špičkový smartfón. Ak vám však spadne na zem, jeho sklo na zadnej alebo prednej strane popraská a cesta do servisu vás neminie. Rovnako tak nie je zariadenie zrovna ideálne do terénu, turistiku či pre aktívny šport. 

Samozrejme, tento problém môžete eliminovať použitím nejakého ochranného krytu. Samsung má ale ešte lepšie riešenie. Exkluzívne s americkým operátorom AT & T chystá uvedenie odolnejšej verzie Samsungu Galaxy S7 s prívlastkom Active.

Telo modelu Galaxy S7 Active je hrubé 9,9 mm, čiže o 2 mm viac, ako pri bežnej Galaxy S7. Narástla aj hmotnosť, zo 152 gramov na rovných 185 gramov. O väčšiu hrúbku a váhu sa nepostaralo len robustnejšie a odolnejšie telo, ale aj batéria. Tá by mala mať v tomto prípade kapacitu až 4000 mAh hodín, čo je v prípade Samsung smartfónov poradne veľa. Model Galaxy S7 edge má 3500 mAh batériu, disponuje ale väčším displejom, a teda väčšími rozmermi na výšku.

Samsung Galaxy S7 Active nebude po technologickej stránke žiadnou okresanou verziou. Ponúkne 5,1-palcový AMOLED displej s QHD 1440p rozlíšením, procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32 GB úložisko a Android 6.0 Marshmallow. S klasickým modelom Galaxy S7 korešpondujú aj použité fotoaparáty. Na zadnej strane nájdeme 12 Mpx Dual Pixel snímač a na strane prednej 5 Mpx fotoaparát. Outdoorové zameranie môžeme badať aj na tlačidlách pod displejom. Dve bočné kapacitné nahradili klasické hardvérové.

galaxy_S7_active

Ako sme spomínali vyššie, Samsung Galaxy S7 Active bude dostupný v priebehu júna len výhradne prostredníctvom amerického operátora AT&T. Nepochybujeme však, že sa časom toto zariadenie ocitne na stránkach renomovaných predajcov s celosvetovým doručením, akým je napríklad Amazon a podobne. Po nejakej dobe Samsung model Galaxy S7 Active možno „pustí“ do komerčnej siete ostatných, neamerických trhov.

Škoda, že Samsung nepredstaví smartfón Galaxy S7 Active samostatne a s celosvetovou dostupnosťou. Určite by si svoju skupinu „aktívnych“ používateľov našiel a možno by po ňom siahlo viac jedincov, ako si v Samsungu myslia. Pravdepodobne ale nechcú narúšať úspešný predaj modelov Galaxy S7 a Galaxy S7 edge.