Infinity Ward pre fanúšikov série Call of Duty chystá veľký darček v podobe prerobeného titulu Modern Warfare. Vývojári sa rozhodli, že ich už legendárna hra je tak populárna, že na nej nezmenia takmer nič, až na grafiku. V live streame tak predstavili tzv. remaster verziu, ktorá okamžite zožala vlnu úspechu.

Väčšinou to pri prerobených verziách titulov býva tak, že fanúšikovia okamžite porovnajú starú a novú verziu aby videli, aký rozdiel, ak vôbec nejaký, spravil malý či veľký upgrade. Infinity Ward nás tohto trápenia ušetril a pripravil si video, v ktorom tieto zmeny jasne vidieť.

cod-mw-2

Hra Call of Duty: Modern Warfare bola predstavená ešte v roku 2007 pre Xbox 360, PlayStation 3 a PC. Očakávali by sme teda, že medzi hrou vydanou v roku 2007 a hrou vydanou v roku 2016 budú nejaké tie rozdiely. A teda že sú.

Modern Warfare rozhodne nepatrila medzi najškaredšie hry. Práve naopak, v roku 2007 išlo o vrchol toho, čo vtedajší hardvér dokázal utiahnuť. Pozerať sa na ňu dá aj dnes, no jej prerobená verzia vyzerá podstatne lepšie. Zaujímavé je, že tím z Infinity Ward prerobil asi všetky modely, zároveň však zachoval pôvodné mapy tak, ako sme na ne boli zvyknutí.

cod-mw-3

Na novej verzii Modern Warfare pracuje dcérska spoločnosť Raven Sofware. Hlavný tím Infinity Ward už tvrdo pracuje na novom titule, Ifinite Warfare.

Zaujímavé je, že prerobenú verziu Modern Warfare si nebudete vedieť kúpiť samostatne. Najskôr si budete musieť zakúpiť plnú verziu Infinite Warfare. K nej dostanete prerobenú a stále veľmi dobrú kampaň, ako aj 10 multiplayer máp. Doteraz vývojári potvrdili tri z nich: Crash, Backlot a Crossfire.