Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7 sa objavil v AnTuTu, poháňal ho Exynos 8890

Samsung GALAXY S7 sa objavil v AnTuTu, poháňal ho Exynos 8890

1
Koncept Samsung Galaxy S7 edge

Internet nám ponúkol ďalší dôkaz, že nová vlajková loď z Južnej Kórey ponúkne dva typy čipsetov. Staršie úniky neustále spomínali Snapdragon 820, teraz však konečne prišiel rad aj na Exynos 8 Octa, za ktorým stojí sám Samsung.

Databáza populárnej benchmark aplikácie AnTuTu zaregistrovala (staro)nové zariadenie pod označením SM-G930F, čo môže byť klasická verzia Galaxy S7 s alternatívnym čipsetom, informuje SamMobile.com.

Exynos 8890 Samsung vyrába prostredníctvom 14 nanometrového procesu druhej generácie, ktorá prináša až  o 15 % vyšší výkon a o 15 % menšiu spotrebu energie. Rovnaký výrobný proces však použije aj na Snapdragon 820 od spoločnosti Qualcomm. O tejto veľkej novinke dokonca informovali prostredníctvom tlačových správ.

V oblasti technických špecifikácií nenastali žiadne zmeny, takže sa iba potvrdilo to, čo už dlhšie tvrdili iné úniky. Samsung Galaxy S7 ponúkne kompaktnú 5.1-palcovú Super AMOLED obrazovku, 4 GB RAM, pokročilé procesory, 12 Mpx hlavný fotosenzor alebo jemné Quad HD rozlíšenie.

Web SamMobile spomína napríklad aj to, že i keď nemáme k dispozícii výsledky výkonu, tak sa dá predpokladať, že nový Exynos poskytne vyšší výpočtový výkon. To je aj celkom možné, keďže sa dá celkom reálne očakávať, že Samsungu na prvom mieste naozaj záleží. Do kariet mu navyše hrá pridelená zodpovednosť za produkciu oboch čipsetov, vďaka čomu mohol mať pri zlepšovaní svojho produktu mierne navrch.

Výkon Snapdragon 820 a Exynos 8890 sme si síce mohli porovnať ešte dávnejšie, neišlo však o smerodajné údaje, pretože boli testované cez referenčné mobilné zariadenie, ktoré sa nikdy nepredávalo. Použitie reálneho smartfóniu je preto dôležité najmä ak potrebujete presnejšie detaily ohľadne výkonu špecifického zariadenia a nie iba špecifického čipsetu.