Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 GALAXY S7 edge s tromi zaoblenými stranami, pozrite si FOTO

GALAXY S7 edge s tromi zaoblenými stranami, pozrite si FOTO

5
Koncept Samsung Galaxy S8 edge (foto: Martin Hajek)

Hoci je predstavenie jednej z najočakávanejších vlajkových lodí už za rohom, príliš veľa detailov o vizuálnej podobe moc nevieme. Pre technické špecifikácie to samozrejme neplatí, čipset Snapdragon 820 alebo 12 MPx fotoaparát je už stará známa pesnička. Aký bude ale dizajn konštrukcie?

Hľadať odpoveď na tak zložitú otázku nie je vôbec jednoduché. Najmä ak zoberieme do úvahy fakt, že Samsung je schopný svoju doterajšiu stratégiu otočiť aj o 180 stupňov. Vidieť sme to mohli napríklad pri minuloročnom Galaxy S6, ktorý predstavoval priekopníka prémiovej éry zo skla a hliníku.

Ak máme vychádzať z doterajších klebiet, vizuálna podoba tela ďalšej generácie neprejde až tak razantnými zmenami. Zákazníci sú vraj s prevedením a materiálmi nadmieru spokojní, tak prečo meniť niečo, čo funguje? Stačí doladiť niekoľko drobných detailov a vznikne dokonalá konštrukcia pre tých najväčších fajnšmekrov. Kto si to nevie vizuálne predstaviť, má teraz jedinečnú príležitosť vidieť niečo podobné na renderoch od špičkového grafika Martina Hájeka.

V tomto prípade doladiť niekoľko detailov znamená pridať edge verzii ďalšiu zaoblenú stranu displeja, ktorá pribudne v dolnej časti konštrukcie, hneď pod Home tlačidlom. Je navyše celkom pravdepodobné, že by to prinieslo mierne zlepšenie v oblasti ergonómie. Či sa ale hodlá Samsung niečo také naozaj zrealizovať, nikto nevie. Treba to preto brať s nadhľadom.

Grafické koncepty Galaxy S7 edge od Marina Hájeka si môžete pozrieť nižšie.

samsung-galaxy-s7 samsung-galaxy-s7-edge-2