Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi o pár dní predstaví aj nový Android tablet – Mi Pad...

Xiaomi o pár dní predstaví aj nový Android tablet – Mi Pad 2

4
Mi Pad 2

Už 24. novembra predstaví čínsky gigant Xiaomi niekoľko noviniek, kde nebude chýbať ani celokovový Redmi Note 2 Pro so senzorom na odtlačky prstov. Počas tohto týždňa sme dokonca mohli vidieť zadnú časť jeho konštrukcie, o čo sa postaral sám zakladateľ spoločnosti Lin Bin. A nevynechal ani ďalšie prekvapenie.

Tým je vynovená generácia úspešného Android tabletu Mi Pad pod novým označením Mi Pad 2 a s veľmi podobným dizajnom konštrukcie. Nedávny výsledok z benchmark aplikácie GeekBench navyše odhalil, že ho tentokrát poženie šetrný čipset Intel Atom so štvorjadrovým procesorom o takte 2.24 GHz, pričom originálny tablet ponúkal Tegra K1 od Nvidie.

Xiaomi Mi Pad 2 by mal okrem iného ponúknuť aj Android 6.0 Marshmallow, USB Type-C a grafickú nadstavbu systému MIUI 7. Taktiež sa očakáva 8-palcová uhlopriečka a dnes už pri tabletoch štandardné rozlíšenie Quad HD.

Uvidíme aj Mi 5?

Či sa 24. novembra, čo je za 4 dni, dočkáme ešte niečoho ďalšieho, nikto presne povedať zatiaľ nevie. Keďže už dlho výrobca nepredstavil vynovenú generáciu za súčasnú vlajkovú loď Mi 4, predpokladá sa, že by práve dlho očakávaný model Mi 5 mohol ešte pred lukratívnymi vianočnými sviatkami zažiariť na pultoch obchodov.

Trojica Redmi Note 2 Pro, Mi Pad 2 a Mi 5 by teda určite nebola zlá kombinácia. Nechajme sa ale prekvapiť.