Spoločnosť Google neustále pracuje na nových technológiách a inováciách, ktoré má za cieľ priviesť na komerčný trh. Niektoré sú ale predsa len bláznivejšie, ako všetky ostatné.

Pokiaľ ste fanúšikom sci-fi kultovky Star Trek, určite vám nebude neznámy komunikátor, ktorý sme mohli vidieť na uniformách hlavných predstaviteľov v podobe emblému.

Amit Singhal, senior viceprezident a softvérový inžinier spoločnosti Google sa vyjadril, že vždy bolo jeho snom takýto komunikátor vlastniť. Komunikátor sa spojí so zariadením, napríklad  so smartfónom, prostredníctvom Bluetooth rozhrania a bude reagovať na hlasové príkazy.

Amit Singhal bol potešený funkčnosťou rozpoznávania hlasu a príkazov, na ktorej mimochodom Google dlhé roky pracuje. Bohužiaľ, alebo možno chvalabohu, sa toto zariadenie nedostane do bežnej výroby a zostane len vo fáze prototypu.

google_prototyp

Dôvodom je hlavne nedokonalé rozpoznávanie ľudského hlasu, keďže ide o veľmi zložitý proces, ktorý sa v súčasnosti ani zďaleka nedá nazvať dokonalým. Google však v tejto oblasti napreduje a raz sa možno dočkáme podobného zariadenia, ktorému bez problémov povieme konkrétny príkaz celou vetou.

Vyzerá to, že práca v spoločnosti Google niekedy dokáže sci-fi sny pretvoriť doslova do reality.