Švajčiarska hodinárska spoločnosť Tag Heuer sa chystá vstúpiť do segmentu, ktorý jej bol doteraz cudzí. Spoločnosť spojí dlhoročnú tradíciu vo výrobe hodiniek s najmodernejšími mobilnými technológiami.

To, že Tag Heuer chystá inteligentné hodinky, nie je žiadnym tajomstvom, keďže už dávnejšie spoločnosť uzavrela partnerstvo s výrobcami Intel a Google.

Intel sa postará o hardvér, Google o softvér v podobe Android Wear a Tag Heuer o precízne spracovanie a špičkový dizajn.

Tieto inteligentné hodinky budú oficiálne predstavené už budúci mesiac v meste New York, konkrétne 9. novembra a dokonca poznáme aj cenu.

Tú prezradil riaditeľ spoločnosti Jean-Claude Biver a pripraviť si tak budeme musieť 1800 dolárov. Aj keď sa to zdá na prvý pohľad veľa, pri produktoch Tag Heuer ide štandardnú sumu.

Tag_Heuer

Riaditeľ ale priznal obavy z úspechu práve kvôli cene, no tie zmizli po tom, čo zistil, že Apple Watch sa bez okolkov predávajú aj za 1500 dolárov či dokonca 17 000 dolárov vo vyhotovení zo zlata. Napriek vyhotoveniu si riaditeľ Tag Heuer myslí, že Apple Watch postrádajú estetický dojem a práve to je tá hodnota, ktorú dokáže Tag Heuer bezpodmienečne vytvoriť.

Nové webové stránky tagheuerconnented.com hovoria o spojení tradície s inováciami, remeselnom spracovaní savoir-faire (z francúzštiny odbornosť, skúsenosti) a odvážnom štýle s prelomovými technológiami. 

Pôjde tak o prvé skutočné luxusné inteligentné hodinky s operačným systémom Android Wear a už teraz vieme, že budú stáť za to. Stačí sa pozrieť na hodinky Tag Heuer Carrera, keďže práve z nich by mal vychádzať dizajn.