HTC One A9
To, že sa HTC chystá uvolniť novú zbraň do vysoko konkurenčného segmentu smartfónov je známe už dlhšie a vyzerá to, že chce preraziť vzhľadom úspešného iPhone smartfónu. Prezrádzajú to najnovšie snímky z @OnLeaks.

iPhone trhá rekordy predaja, no či je práve jeho vzhľad receptom na úspech, je minimálne otázne. Nový HTC One A9 totižto nesie výrazné dizajnové črty známe z Apple smartfónu.

Čaká nás teda hliníková unibody konštrukcia s plastovými líniami pre dobrý príjem signálu k anténam, vystúpené „oko“ šošovky fotoaparátu, umiestnenie slotu pre SIM kartu a SD kartu na boku zariadenia, kruhové otvory pre reprodukciu „klasického“ zvuku v spodnej časti a snímač odtlačkov prstov umiestnený priamo pod displejom. Technológia a reproduktory BoomSound sú pri tomto smartfóne tabu.

K dispozícii by malo byť niekoľko farebných prevedení.

a9color

htc-one-a9 htc-one-a9 htc-one-a9

Informácie z certifikačného procesu hovoria o použití 5 palcového Full HD AMOLED displeja, octa-core čipsetu Snapdragon 617, 2 GB operačnej pamäte RAM, 16 GB úložného priestoru a 13 MPix fotoaparátu.

HTC má napriek vysoko kvalitnému spracovaniu ponúknuť potencionálnym zákazníkom priaznivú cenu. Aká bude skutočnosť sa dozvieme 20. októbra, kedy HTC smartfón One A9 oficiálne predstaví.