foto: shutterstock

Konkrétne ide o zobrazovanie mobilných webových stránok. Google si je už dlhodobo vedomý toho, že nie vždy sa načítavajú tak rýchlo, akoby sme chceli.

Google tak uviedol novú, pokročilú technológiu nazývanú Accelerated Mobile Pages, ktorej cieľom je výrazne urýchliť načítavanie mobilných internetových stránok.

Google tvrdí, že webové stránky budú načítavať bohatý obsah aj s videom, animáciami a grafikou vedľa inteligentných reklám rýchlo a bez problémov.

Kód tejto novej technológie AMP HTML je postavený na existujúcich webových technológiách, a teda nebude mať problém s funkcionalitou ako na rôznych platformách, tak i zariadeniach.

Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics, LinkedIn a ďalších 20 veľkých partnerov sa už vyjadrilo, že technológiu AMP HTML integrujú do svojich stránok, čo Googlu zároveň pomôže doladiť a obohatiť technológiu o nové funkcie, hlavne v oblastiach obsahu samotného webu, jeho distribúcie užívateľom a reklám.

amphtml

Veľmi rýchle načítavanie stránok bude nesmierne pohodlné a užívateľ ich tak v konečnom dôsledku bude otvárať viac a častejšie, čo pomôže aj ziskovosti skrz reklamného obsahu.

Google to s projektom myslí vážne čoho dôkazom je aj voľne dostupný zverejnený kód a technická špecifikácia AMP HTML na stránke GitHub.