Úvod Operátori 4ka 4ka a jej cenník: Toto sú ceny za volania, SMS a internet!

4ka a jej cenník: Toto sú ceny za volania, SMS a internet!

29

Na Slovensko dnes vstúpil štvrtý operátor, ktorý doplní aktuálnu ponuku troch stálic, Telekomu, Orange a O2. Volá sa 4ka a k jeho oficiálnemu uvedeniu na slovenský trh došlo dnes počas tlačovej konferencie, ktorá sa začala o 14:30.

Veľkou otázkou bol samozrejme cenník nového operátora. Hovorilo sa o tom, že bude zameraný hlavne na ľudí s nízkou spotrebou minút, SMS správ či dát, resp. ľudí, ktorí naozaj nechcú minúť veľa. To sa dnes potvrdilo a toto sú naše zistenia.

Operátor 4ka vznikol spojením síl spoločnosti SWAN a Slovenskej pošty. Takéto spojenie dáva vzhľadom na technologickú vybavenosť SWANu a retailovú prítomnosť Slovenskej pošty s jej 1 500 predajňami zmysel. Samotní predstavitelia počas tlačovej konferencie hovorili o synergii oboch spoločností a nám z teoretického hľadiska neostáva nič iné, len s nimi súhlasiť.

Názov operátora sa premietol aj do cenníka, v ktorom sa veľmi často objaví práve číslo 4. Poďme sa teda pozrieť na konkrétne sumy.

Volanie a SMS – už bez roamingu

4ka ako jeden z prvých operátorov na Slovensku úplne ignoruje roamingové poplatky. Za minútu hovoru alebo 1 SMS správu vám zaúčtuje 4 centy. Je pritom jedno či budete na Slovensku alebo v zahraničí. V cenníku sa neuvádza cena za prijatie hovoru, dá sa teda špekulovať, že to spoplatnené nebude.

Internet v mobile – fajn, ak máte signál

Ak ste sa na príchod 4ky tešili hlavne kvôli poskytnutiu internetu v mobile za dobrú cenu, máme pre vás sladkokyslé správy. Prečo sladké? 4ka ponúka 1GB dát za 1€ s možnosťou znovu aktivovania počas mesiaca. To teda znamená, že skutočne môžete mať 4GB dát za 4€ tak, ako sme nedávno informovali. Platnosť dát je 30 dní.

Tie kyslé správy sa týkajú tých z nás, ktorí nebývajú v meste, ktoré je pokryté 4G signálom od SWANu. V tomto prípade sa budete musieť spoľahnúť na národný roaming od Telekomu, v ktorom budete platiť 4 centy za každý 1MB prenesených dát. To je na naše pomery pridrahé a preto sa nemusí vyplatiť.

Dostupnosť

4ka začína svoje služby predávať už od zajtra, 5. októbra, na všetkých 1 500 pobočkách.

Ako sa vám zatiaľ páči ponuka 4ky? Využijete ich služby? Sledujte všetky novinky, ktoré nový operátor predstavil.

Aktualizácia: 4ka už spustila svoj web www.4ka.sk, kde nájdete oficiálny cenník, mapu pokrytia, ako aj ponuku zariadení.