Ak ste niekedy chceli nahrávať dianie, resp. činnosť na obrazovke vášho smartfónu, určite viete, že to nie je až tak jednoduché. Často ste boli obmedzení časom nahrávania, kvalitou a v neposlednom rade root oprávneniami, ktoré boli potrebné.

Pokiaľ vlastníte smartfón s Androidom Lollipop, existuje jednoduchá možnosť ako zaznamenávať video z diania na obrazovke jednoducho, zadarmo, bez časového obmedzenia a hlavné bez potrebného root-u.

Ako prvým krokom je stiahnutie a nainštalovanie potrebnej bezplatnej aplikácie, ktorú nájdete štandardne v obchode Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rivulus.screenrecording“]

Po spustení aplikácie jednoducho vyberte rozlíšenie v akom sa bude vykonávať videozáznam.

screen-recorder-android-no-root-no-watermark-no-time-limitsV predvolenom nastavení bude natívne rozlíšenie vášho smartfónu, môžete ho však znížiť pokiaľ chcete napríklad zhotoviť dlhší záznam a nechcete aby bolo video dátovo objemné.

Ďalej si môžete vybrať záznam zvuku prostredníctvom mikrofónu smartfónu, čo sa môže hodiť pri inštruktážnych videách, video návodoch a pod.

Stlačením ikony fotoaparátu v pravom hornom rohu začne nahrávanie.

Ak budete so záznamom hotoví, stiahnite notifikačnú lištu a kliknite na tlačidlo STOP.

Vaše video je pripravené na použitie, bez akéhokoľvek vodoznaku, obmedzenia dĺžky či potreby rootu. Jednoduché a elegantné.