Strategicko budovateľský herný titul Clash of Clans patrí medzi najziskovejšie hry vôbec a po celom svete si ho obľúbilo niekoľko desiatok miliónov hráčov.

Hra spadá do kategórie tzv. „fremium“ titulov, kde je hra k dispozícii na stiahnutie zadarmo ale jej používatelia majú možnosť využitia in-app nákupov, ktoré im dávajú oproti ostatným hráčom rôzne výhody.

Konkrétne v tejto hre sa to týka napríklad vylepšení, urýchlenia budovania rôznych elementov alebo na nákup rôznych položiek.

Práve tieto in-app nákupy stoja za masívnymi príjmami z hry, ktoré prislúchajú vývojárskemu štúdiu Supercell, a ktoré má na svedomí tiež známe hry Boom Beach a Hay Day.

Na mobilných zariadeniach sa hra Clash of Clans objavila v roku 2012, pričom na konci toho roku príjmy u hry tvorili sumu 101 miliónov dolárov.

V nasledujúcom roku 2013 príjmy raketovo vyskočili na úroveň neuveriteľných 892 miliónov dolárov a momentálne spoločnosť vykazuje ročný profit na úrovni 1,8 miliardy dolárov, čo je v priemere približne 5 miliónov dolárov denne.

giphy

Ak hru nepoznáte, pozrite si trailer, v ktorom mimochodom vystupuje známy herec Liam Neeson alebo zamierte do obchodu Google Play a presvedčte sa o kvalitách hry sami.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.supercell.clashofclans“]