Úvod Výrobcovia Google Služba Knihy Google Play prístupná už aj pre Slovákov: Vyberte si z...

Služba Knihy Google Play prístupná už aj pre Slovákov: Vyberte si z viac ako 5 miliónov knižných titulov

Google začal ponúkať obrovský výber z knižných titulov v digitálnom formáte už aj na Slovensku.

3
Foto: 9to5google

Internetový gigant práve sprístupnil v našej malej krajinke najväčší výber e-kníh na svete. Knihy Google Play sú momentálne k dispozícii v až 66 krajinách, a to vrátane Česka. Na výber sú ako platené, tak aj tituly zdarma, pričom si používateľ môže do svojej digitálnej knižnice nahrať dokonca i vlastné kúsky.

V aplikácií Google Play, vrátane webového rozhrania, by tak mala pribudnúť v hlavnom menu nová položka ‚Knihy‘, ktorá však miesto hudby, filmov či softvéru tentokrát ponúkne rôznorodé knižné publikácie v elektronickom formáte.

Stiahnuté e-knihy sa automaticky presunú do osobnej online zložky používateľa, kde dokážeme uschovať až 1000 e-kníh, vrátane titulov z iných zdrojov. Podmienkou je, aby daný súbor – buď PDF alebo EPUB – nepresiahol pri nahrávaní 100 MB. K tejto zložke majú používatelia prístup na každom zariadení, kde prihlásia svoj Google účet, vrátane webu play.google.com, odkiaľ taktiež dokážu čo-to prečítať. Pred kúpou si navyše môžeme stiahnuť niekoľko-stranový náhľad.

Medzi veľké výhody patrí predovšetkým synchronizácia záložiek či poznámok v rámci všetkých pripojených smartfónov alebo tabletov. Ak teda na jednom zariadení dočítate a neskôr začnete pokračovať na ďalšom, otvorí sa vám naposledy čítaná stránka.

So sprístupnením služby by mali začať pomaličky pribúdať publikácie aj v slovenskom jazyku.

Knihy Google Play
Knihy Google Play na webe