foto: The Verge

Určite si všetci pamätáte na kauzu #bendgate, ktorá sa týkala nechceného ohýbania smartfónu iPhone 6 Plus, kde sa množstvo používateľov sťažovalo na prílišnú slabosť konštrukcie tohto zariadenia.

Internet zaplavili fotografie iPhonov 6 Plus, ktoré sa mierne ohli vo vrecku majiteľov ako aj pri bežnom používaní a niektorí menej inteligentní jedinci sa rozhodli vystavené smartfóny ohýbať rovno na predajni Apple.

Apple zakročil, upravil výrobný proces, spevnil konštrukciu a kauza utíchla.

Počas predstavovania najnovších modelov Samsungu si predstavitelia tejto spoločnosti neodpustili poznámku, že Galaxy S6 a S6 Edge sa rozhodne neohne.

Tieto nové smartfóny sú totižto vyrobené z hliníku klasifikácie 6013, zatiaľ čo väčšina ostatných smartfónov ako aj iPhone 6 Plus sa musí uspokojiť s nižšou kvalitatívnou triedou 6063.

Tento hliník – 6013 je o 1,5 krát pevnejší a o 1,2 krát odolnejší voči poškrabaniu ako hliník 6063.

galaxys6

Galaxy-S6-and-S6-edge-frames-and-manufacturing-process (2)

Pre zaujímavosť, najvyššia kategória je 7075, ktorá sa používa pri veciach s potrebou veľmi vysokej pevnosti a ľahkosti, ako sú diely automobilov, lodí alebo aj kvalitných horských bicyklov.

Základ Galaxy S6 a S6 Edge teda tvorí kvalitná konštrukcia, elegantný vzhľad dosiahol Samsung sofistikovanou nanovrstvovovu sklárskou metódou povrchovej úpravy.

Unikátna je taktiež metóda, ktorou Samsung docielil revolučné ohnutie displeja po oboch stranách.

„Jedná sa o tzv. „3D formovanie za tepla“, kde sa krycie sklo medzi dvoma špecializovanými formami zahrieva až na 800 stupňov do požadovaného tvaru, ktorý môžeme vidieť na smartfóne Galaxy S6 Edge.

Galaxy-S6

Samozrejme všetky tieto informácie znejú veľmi dobre a zanechávajú znamenitý dojem, skutočnosť potvrdia až prvé „drop“ testy pádu na zem, ku ktorým sa určite niektoré zahraničné média odhodlajú, ako aj reálne poznatky z bežného dlhodobejšieho používania.

Veríme však, že nové Samsung smartfóny sú skutočne TOP.