Pamätáte sa ešte na staré tlačidlové telefóny? To boli časy, však? A čo tak pozrieť sa na koncept smartfónu z roku 1956? Na počudovanie, je prekvapivo presný. Predpovedal totiž mnoho funkcií, ktoré pri dnešných smartfónoch berieme ako samozrejmosť.

Novinár Robert Beason napísal o vymoženostiach ako vyzváňací tón, video hovor, rozpoznávanie hlasu a malá farebná obrazovka, ktorá sa dá použiť ako televízia. V niektorých veciach sa však zmýlil. Alebo sa ešte nestali?  Predpokladal totiž, že každé dieťa dostane pri narodení svoje telefónne číslo, podľa ktorého bude jasné, či je nažive. Jeho kolega, Harold Osborne zas predpovedal malé podsvietené klávesnice, rýchlu voľbu, fotografie ku kontaktom a hlasové správy.

smartfón z roku 1956

Tento koncept dnes vyzerá celkom zábavne, no predpovedať cestu ktorou sa uberajú technológie, je mimoriadne náročné. Koncept smartfónu z päťdesiatych rokov sa jednoznačne podaril, aj keď dnes skôr pripomína inteligentné hodinky Moto 360. Tie však nemajú fotoaparát ktorý by umožnil videohovory.

Čo na to hovoríte? Ako by ste sa tvárili, ak by dnešné smartfóny vyzerali takto?