Úvod Aplikácie Teenagerov už nebaví Facebook, uprednostňujú WhatsApp a Instagram

Teenagerov už nebaví Facebook, uprednostňujú WhatsApp a Instagram

7

Popularita Facebooku medzi teenagermi pomaly ale isto klesá, pričom namiesto neho presedlali na Twitter a komunikačné služby. Vyplýva to zo správy Frank N. Magid Associates, ktorú publikoval server Bloomberg. Podiel mladých ľudí vo veku od 13 do 17 rokov, ktorí používajú Facebook sa znížil z 95% v roku 2012 na 94% v roku 2013 až na 88% v roku 2014. Podiel mladých ľudí, ktorí začali používať Twitter sa za rovnaké obdobie zvýšil o 2% na 48%.

Len 9% opísalo Facebook ako „bezpečný“

Jedná sa – zatiaľ – o malý pokles, no aj jedno malé percento reprezentuje obrovský počet ľudí. Mladí ľudia sú totiž piliermi úspechu Facebooku a sú extrémne dôležití pre ďalší rozvoj spoločnosti. Jedným z dôvodov, prečo Facebook nahradili inými službami sú obavy o bezpečie a celková nedôvera v spoločnosť. Len 9 percent opýtaných opísalo Facebook ako „bezpečný“ alebo „dôveryhodný,“ zatiaľ čo až 30 percent opýtaných to isté povedalo o službe Pinterest.

Pokles záujmu má mať na starosti fakt, že Facebook už nie je „cool.“ Koniec koncov, ktorý teenager by chcel byť na rovnakej sociálnej sieti ako jeho, resp. jej mama či otec? Máloktorý. Pre Facebook to však nie je až tak veľký problém, ako by sa mohlo zdať, keďže väčšina teenagerov našla útočisko v službách, ktoré taktiež vlastní Facebook, ako napríklad WhatsApp či Instagram.

Zdroj: TV