Úvod Výrobcovia Meizu Ubuntu smartfón príde na trh už možno začiatkom budúceho roka

Ubuntu smartfón príde na trh už možno začiatkom budúceho roka

3

Ooperačnom systéme Ubuntu, ktorý zastrešuje spoločnosť Canonical a jeho verzii pre mobilné zariadenia, Ubuntu Touch sa už niečo popísalo, no reálny produkt s týmto mobilným operačným systémom na trhu stále chýba.

Pravdepodobne sa to však zmení už v prvom štvrťroku 2015, kedy by sa mal ako na čínskom tak európskom trhu objaviť prvý Ubuntu Touch smartfón.

Vyrobiť by ho mala spoločnosť Meizu, ktorá je známa svojimi modelmi MX3 a MX4, pričom práve model MX3 je dostupný aj v našej krajine.

Meizu a Canonical oficiálne uzavreli dohodu o strategickom partnerstve, pričom čo toto partnerstvo znamená nie je celkom známe.

Technologické šumy hovoria, že spoločnosti nadviažu spoluprácu pri vytvorení užívateľského prostredia Meizu známeho ako FLYME OS, ktoré bude postavené práve na operačnom systéme Ubuntu Touch.

Výsledkom by tak mal byť upravený súčasný top model Meizu MX4 práve s týmto systémom. Smartfón by taktiež zapadal do cenového rozpätia, ktoré by sa malo pohybovať od 200 do 400 dolárov.

Nie je však vylúčené, že Meizu spolu s Canonical-om uvedú úplne nový model smartfónu s Ubuntu Touch.

Ubuntu Touch zdieľa rovnaké kľúčové technológie s desktopovou verziou Ubuntu, takže vzájomná kompatibilita aplikácií bude samozrejmosťou, nehovoriac o ostatných výhodách.

Prototyp smartfónu s týmto OS ukázala spoločnosť Meizu na tohtoročnom technologickom podujatí MWC – Mobile World Congress v Barcelone.

Ako by mohol smartfón s Ubuntu Touch vyzerať si môžete pozrieť na demo videu nižšie.

Dali by ste zariadeniu s Ubuntu Touch šancu alebo nie je podľa vás pre takúto novinku na trhu už miesto?

zdroj: AA